Аналіз виховної роботи з учнями 3 класу

Про матеріал
Аналіз виховної роботи з учнями третього класу за 2018-2019 навчальний рік.
Перегляд файлу

 Аналіз

виконання плану виховної роботи

класним керівником 3 – го класу

Філь Тетяною Сергіївною

за 2018 – 2019 навчальний рік.

 

На початку навчального року були визначені завдання для дитячого колективу й для себе, як класного керівника. Було заплановано продовжити роботу із згурованості класного колективу, формування в учнів позитивного ставлення до його цілей та завдань. Також потрібно продовжити роботу з виховання в школярів пізнавальних інтересів, активності, самостійності й відповідального ставлення до навчання.

У рішенні цих завдань я прагнула до того, щоб школа була не лише місцем навчання, а й улюбленим місцем повноцінного духовного життя.

 

Тому для себе  я визначила завдання в окремих аспектах виховання:

 

  1. зміцнення здоров'я учнів і виховання в них здорового способу життя;

 

  1. виховання поважного ставлення до праці, працьовитості;

 

  1. створення необхідних умов для виявлення індивідуальності кожного учня;

 

  1. сприяння формуванню основ культури спілкування та побудови  міжособистісних стосунків;

 

 

Працюючи над виконанням цих завдань, було проведено цілий ряд виховних заходів (виховних годин, годин спілкування, бесід і т.д.): «Корисні та шкідливі звички», «Про інфекційні хвороби», «Люби і знай свій край!», «Мову рідної природи розуміти серцем вчись, «Про характер людини», «Кілька слів про книжку»,  «Дисципліна і культура» (година ввічливості), «Як стати добрим?» (година доброти), «Праця годує, а лінь - марнує», «Дитяча праця і права дитини», «Я вишиваю рушничок…» (година народознавства), «Красиве і некрасиве в поведінці людей», «Цінуємо працю інших…», «Як я дбаю про своє здоров’я», «Найцінніше у моєму житті»  тощо.

 

На протязі  року  постійно проводилась індивідуальна робота з учнями, яка була направлена на вироблення свідомого ставлення учнів до навчання, відповідальності за власні вчинки, культуру спілкування з однокласниками; перевірка стану підручників та ведення щоденників, проводилися бесіди про поведінку у школі та на уроці, про виконання доручень. Особлива увага приділялася учням, які порушували поведінку у школі або ж несерйозно ставились до навчання (не виконували д/з, приходили до школи без потрібних речей і т.д.): (вказати прізвища учнів)

Серед учнів класу є хлопчик (вказати прізвище учня), який слабо сприймає програмовий матеріал, з ним я працюю індивідуально, результат є, але поки що незначний. 

В становленні та розвитку класного колективу спираюсь на допомогу батьків. Робота з ними  включала в себе індивідуальні бесіди, консультації,  класні батьківські збори, анкетування, залучення батьків до участі в класних та загальношкільних заходах.

Було проведено класні батьківські збори з таких тем: «Виховання працелюбності у дітей» (30.11.18), «Значення дружби та почуття колективізму в житті дитини» (25.12.18), «Стилі виховання у родині» (22.03.19), «Темперамент моєї дитини» (17.05.19).

 

Мої учні завжди беруть активну участь у різних загальношкільних заходах:

  • Участь учнів у виставках малюнків «Хто спортом займається, той сили набирається»,  «Права дитини», «Скажемо НІ насильству», «Зимові свята», «Чорнобильська палітра», «Мама, тато, я – найщасливіша сім’я», «Україна – серед країн Європи»;
  • Виступ учнів на святковому концерті з нагоди святкування Дня вчителя;
  • Активна участь учнів у підготовці та проведенні Новорічного свята: прикрашання актової зали, класної кімнати до новорічних свят, виступ на святі (танець);
  • Виступ учнів на святковому концерті з нагоди святкування Міжнародного жіночого дня - 8 Березня (пісня);
  • Виступ учнів на загальношкільній лінійці присвяченій Дню Матері;
  • Виступ учнів на загальношкільній лінійці до Дня Європи (представляли країну Польщу);
  • Участь у благодійних акціях: «Від серця до серця», «Назустріч мрії»;
  • Участь у різноманітних шкільних виставках поробок: «Осінні фантазії», «Замість ялинки – зимовий букет», конкурс  поробок до Великодня тощо;
  • Виставка плакатів: святковий плакат до Дня Вчителя, плакат «Земля – наш спільний дім» (до Дня Землі), плакат до Дня Європи.

 

Також учні взяли участь у благоустрою нашої школи: в цьому році ми посадили на пришкільній території 18 кущиків (цибулинки) нарцисів та 1 кущик бузку.

 

 Отож, планую і надалі працювати над згуртованістю класу, а в цьому  допоможе робота над дисципліною учнів, формуванням моральних якостей у кожного з них. До виконання цих задач я буду залучати батьків, бо тільки спільна робота з ними зможе дати позитивний результат.

На мою думку, заплановані заходи виконано, виховна робота відбувається цілеспрямовано та систематично.

Також на наступний рік я планую розширити перелік виховних завдань  для подальшої роботи з класним колективом.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Баранчук Світлана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дерев'янко Алла Cергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
21 серпня 2019
Переглядів
8482
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку