Батьківські збори «Діти та Інтернет:медіабезпека дітей в соціальних мережах»

Про матеріал
Батьківські збори «Діти та Інтернет:медіабезпека дітей в соціальних мережах»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські збори Діти та інтернет:медіабезпека в соціальних мережах

Номер слайду 2

Інтернет – це цікавий та захоплюючий світ, який дозволяє вам дізнаватись про світ цікавого, спілкуватись з людьми в різних кінцях світу, грати в цікаві ігри та ділитись з іншими своїми думками та захопленнями. Але як і в любому іншому світі,в Інтернеті є свої правила, яких треба суворо дотримуватись, для того, щоб уникнути неприємних та небезпечних ситуацій.

Номер слайду 3

6 лютого 2018 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.

Номер слайду 4

Робота в групах

Номер слайду 5

Яка користь від мережі Інтернет?в Інтернеті можна знайти необхідну тобі інформацію;можна знаходити нових друзів;можна спілкуватися з людьми з різних куточків світу;

Номер слайду 6

можна користуватися електронною поштою;грати в он-лайн ігри;можна розглядати географічні карти та розробляти маршрути для подорожей.

Номер слайду 7

Інтернет – дуже потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та відкриває майже необмежені можливості для самореалізації та саморозвитку юної особистості, спілкування, навчання, дозвілля. Але, разом з тим, в Інтернеті досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих. Знання цих небезпек дозволить їх уникнути.

Номер слайду 8

«В Інформаційному царстві в Троянському державстві»

Номер слайду 9

«Правила безпечного Інтернету для дітей»1. Не розголошуй особисті дані в Інтернеті.2. Пам'ятай, що багато людей розповідають про себе в Інтернеті неправду.3. В Інтернеті та соціальних мережах старайся спілкуватися тільки з тими, з ким ти знайомий особисто. Подумай і порадься з батьками, перш ніж додати незнайому людину до себе в список «друзів».4. Поважай співрозмовників в Інтернеті. Ніколи і ні за яких обставин не загрожуй іншим, не розміщуй агресивний і провокаційний матеріал. Будь дружелюбний. 

Номер слайду 10

5. Пам'ятай, що існують сайти, непризначені для дітей, не заходь на сайти «для тих, хто старше 18 років», на непристойні і агресивно налаштовані сайти. Якщо ти потрапив на такий сайт за посиланням, закрий свій браузер, використовуючи клавіші "ctrl + alt + delete". 6. Розкажи все, що ти побачив, вивчив чи дізнався нового дорослому.7. Якщо тобі прийшло повідомлення з незнайомої адреси, його краще не відкривати, а зразу ж видалити.8. Якщо тобі здалося, що твої друзі відправляють тобі «дивну» інформацію або програми, перепитай у них, відправляли вони тобі ці файли. Іноді шахраї можуть діяти від імені знайомих тобі людей. 

Номер слайду 11

9. Не завантажуй файли, програми або музику без згоди дорослих – вони можуть містити віруси, заподіють шкоду комп'ютеру. 10. Попроси батьків встановити на комп'ютер антивірус і спеціальне програмне забезпечення, яке буде блокувати поширення вірусів. 11. Якщо хтось говорить вам, надсилає вам, або ви самі віднайшли у мережі щось, що бентежить вас, не намагайтеся розібратися в цьому самостійно. Зверніться до батьків або вчителів - вони знають, що треба робити. 12. Ніколи не робіть того, що може коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки.13. Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!

Номер слайду 12

Я сподіваюся, що сьогоднішня розмова навчила вас багатьом правилам поведінки в Інтернеті, познайомила із загрозами, що несе Інтернет та відзначила позитивні моменти користування мережею

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Довгаленко Людмила Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Горпиненко Олена Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
3204
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку