Батьківські збори "НУШ в дії"

Про матеріал
Матеріал для проведення батьківських зборів в початковій школі. Цікаві завдання для того, щоб батьки мали змогу на одну мить стати "нушенятами"
Перегляд файлу

Батьківські збори «НУШ в дії»

Мета: ознайомити батьків зі структурою Нової Української Школи; застосувати на практиці методику НУШ; створення позитивного мікроклімату в батьківському колективі.

Хід зборів

І. Вечірня зустріч. Метою цих зустрічей є: Створення спільноти класу, розвиток навичок спілкування, розвиток соціальних навичок, створення позитивного настрою в класі.

1. Привітання. Ланцюжок компліментів.

Батьки утворюють коло, взявшись за руки. Дивлячись в очі сусідові, потрібно сказати декілька добрих слів. Той, кому вони адресовані, киває головою й говорить: «Дякую, мені дуже приємно!»

2. Обмін інформацією.

3. Групове заняття. Вправа «Яблуко».

- Перед Вами яблуко, роздивіться та назвіть його ознаки та властивості.

- Картинка(викреслити те, що не можна знати)

- Слово.


4. Щоденні новини. (тема дня, яка буде вивчатися, календар, визначення настрою, щоденник вражень).

ІІ. Основна частина. Основне завдання початкової школи – забезпечення компетентнісного підходу. Тобто зробити так, аби діти змогли б використати     набуті вшколі знання, вміння та навички у практичному житті.

       Тепер дітям дозволяється менше сидіти за партами – вони мають змогу виконати завдання на килимку, рухатися, працювати в групах та парах.

        Предметів стало менше. Окремі дисципліни: українська мова, англійська мова, математика, фізкультура, мистецтво(музика та образотворче). Знання з решти освітніх галузей, діти отримають на уроках курсу «Я досліджую світ». Навчання поділене на тематичні тижні.

      Першокласникам не задають домашні завдання(думки батьків)

       Навчання поділяється на два цикли. Перший адаптаційно-ігровий (1-2 класи) і цей цикл не оцінюється. Другий цикл(3-4кл) – мають сформувати почуття відповідальності та самостійність.

ІІІ. Завершення зборів.

      Тренінг-вправа «Долонькі очікування». (Обвести свою долоньку на аркуші паперу) і на кожному пальчику написати свої очікування та побажання НУШ.

 

docx
Додано
12 жовтня 2022
Переглядів
1276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку