Бесіда на тему: "Як стати дорослим"

Про матеріал

Під час бесіди педагог зможе ознайомити учнів із складностями дорослого життя, розвивати вміння спілкуватися, виховувати почуття відповідальності. Особливо актуальна бесіда є для дітей старшого віку, які вступили до училищ, коледжів та інших навчальних закладів.

Перегляд файлу

Тема: «Як стати дорослим?»

 

Мета: Ознайомити учнів із складностями дорослого життя; розвивати вміння спілкуватися; виховувати почуття відповідальності.

 

 

Хід бесіди:

  1. Організаційна частина.

 

  1. Актуалізація знань учнів: повідомлення теми та її актуальність, дати відповіді на питання:

а) Шановні першокурсники, як ви себе почуваєте в новому колективі?

б) Чи подобається вам життя в гуртожитку?

в) Що на вашу думку потрібно, щоб краще себе почувати в гуртожитку?

г) Що потрібно зробити, щоб завоювати авторитет серед однолітків?

д) Як уникнути конфліктних ситуацій?

 

  1. Мотивація бесіди.

 

     4.Обговорення бесіди.

 

   5. Підведення підсумків бесіди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як стати дорослим

(поради першокурсникам)

 

 Тому, хто прийшов в училище, доведеться подорослішати. Тепер кожен сам за себе. Хочете вчитися – вчіться, не хочете, ніхто не змушуватиме. Але ні на кого і не нарікайте. Щоб швидше і остаточно подорослішати дотримуйтеся порад психологів.

 Намагайтеся якнайшвидше налагодити контакт з однокурсниками. Для цього не соромтесь, але і не кидайтеся відразу на дівчат (якщо ви хлопець), і не загравайте з першого дня з хлопцями (якщо ви дівчина).

 Розповідайте про себе те, що вважаєте за потрібне. Посміхайтеся частіше. Людина з посмішкою на обличчі притягує до себе хороших людей. Не хваліться тим, що у вас є, не обманюйте і не обіцяйте того, чого не зможете виконати. Не будьте ініціатором різноманітних «приколів», але й не критикуйте того, хто прийшов в училище, щоб розважитися. Взагалі, нікого не засуджуйте.

 В училищі не визнають підлабузництва до викладача. Не намагайтеся бути відмінником з усіх предметів.

 Навчіться говорити коротко і виділяти головне. Будете «лити воду» – ніхто вас не слухатиме. Не намагайтеся формулювати основну думку в одній фразі і подавати її у виді репліки з місця – викладачі цього не цінують.

 Якщо ви живете в гуртожитку – не сваріться з вихователями. І ще не забувайте спати. Нормальна тривалість сну здорової людини повинна складати близько 9 годин. Економія часу за рахунок сну не виправдана. Так що не бійтеся спати для власного задоволення.

docx
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку