Бесіда з елементами гри « Дружба - найцінніший скарб»

Про матеріал
Матеріал дає можливість уточнювати і розширювати уявлення дітей про дружбу, дружні взаємини; формувати комунікативну компетентність, вміння легко і невимушено спілкуватись, встановлювати та підтримувати дружні стосунки в колективі; сприяє створенню дружньої атмосфери взаємодопомоги, довіри, доброзичливого і відкритого спілкування дітей один з одним.
Перегляд файлу

Бесіда з елементами гри « Дружба - найцінніший скарб»

 

Мета:                                                                                                                                           -  уточнювати і розширювати уявлення  дітей про дружбу,  дружні взаємини;                                                                  -  формувати комунікативну компетентність, вміння легко і невимушено спілкуватись,  встановлювати та підтримувати  дружні стосунки  в колективі;  -  сприяти створенню дружньої атмосфери взаємодопомоги, довіри, доброзичливого і відкритого спілкування дітей один з одним;                                                  -  розвивати увагу, уяву, пам’ять, мислення;

-  виховувати доброту, чуйність,  відкритість у відносинах, чемне ставлення учнів одне до одного;                                                                                                 -  викликати позитивні емоції, використовуючи ігрові вправи  бажання бути справжнім другом.

Матеріал:                                                                                                                    ноутбук, презентация,  аудіо записи  дитячих пісень про дружбу,  розрізні картинки «Правила дружби», м’яч.

                                            

Хід заходу:

Я рада вас  усіх  бачити здоровими, веселимиі у гарному  настрої.  Давайте  посміхнемося та подаруємо посмішку всім  присутнім.

За горами,за лісами є країна неземна…

Тут випробувань багато, ця країна чарівна.

Хто пройде  усі дороги, хто знайде усі стежки,

Той найбільший скарб людини з нами може віднайти.

Як  назвемо ми країну? Відгадайте, дітки, враз

Хто загадку відгадає, зразу ж руку піднімає!

 Ознайомлення з правила сьогоднішньої зустрічі. ( 1 слайд)

Загадка

Вона всім нам дорога,

Вона жити помага.

Коли вона у тебе є,

Життя радісним стає.

Разом можна все зробити,

Тож без неї не прожити.(Дружба)

-Ми сьогодні вирушаємо у мандрівку країною Дружби

 (2 слайд ворота закриті)

 Погляньте, перед нами закриті ворота у країну дружби. По секрету вам скажу, кожен замок відкриється, якщо підібрати правильний ключик. Ключик- це слова, які  характеризують  справжнього друга.  Я гадаю, що в кожного з вас є друг, а у когось друзі з'явились і  у « Перлині» . Пропоную вам пограти в гру «Розкажи про друга».

Дидактична гра «Розкажи про друга»:(діти стоять в колі, вихователь посередині з м’ячем в руках)

-         твій друг жадібний?          -         твій друг  добрий?

-         твій друг неслухняний?    -         твій друг байдужий?

-         твій друг лінивий?             -         твій друг  чуйний?

-         твій друг щедрий?             -         твій друг   уважний?

-         твій друг сумний?              -         твій друг турботливий?

-         твій друг надійний?           -         твій друг  справедливий? 

-         твій друг злий?                   -         твій друг  веселий?

-         твій друг талановитий?     -         твій друг вихований ?

-         твій друг спокійний?         -         твій друг уважний?

-         твій друг   боягуз?            -         твій друг   уважний?

 Діти дають стверджувальну або заперечну відповідь («Так, мій друг веселий», або «Ні, мій друг щедрий») .  Дійсно, хороші у вас друзі.               То який же справжній друг?  Які риси йому притаманні?   ( 2 слайд ворота відчиняються)

 Ми виконали завдання і ворота у країну Дружби відчинилися. ( 3 слайд)                                     І що ж ми бачимо?  У цій країні  дружба найцінніший скарб. Всі жителі  цієї країни вміють дружити.

Здогадайтеся, хто  живе у країні Дружби? 

Гра « Вгадай друга» ( 4-13  слайд) 

Ви молодці відгадали усіх героїв.  Та жителі країни « Дружба» приготували вам завдання. Вони змішали між собою різні приказки та прислів'я про дружбу, а тепер і самі не можуть розібрати. Допоможемо їм?  (14 слайд )               

Друзі, на вашу думку, що таке дружба? (15 слайд)

Дружба - безкорисливі взаємовідносини   між людьми,  засновані на довірі, щирості,   взаємних симпатіях, спільних інтересах      і  захопленнях.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Найголовніше в дружбі - це довіра і взаємодопомога.  Друг  завжди прийде на допомогу   та ніколи не підведе.                                                                             Ми з вами  вже згадали  прислів’я та приказки про дружбу, а зараз пропоную вам пограти в гру «Вгадай мелодію» та відгадати  пісні про дружбу та друзів ( дитячі пісні про дружбу та друзів )  (16 слайд)                                                                      Гра «Вгадай мелодію»                                                                                                                    1  « Дружба»   Барбарики                                                                                                   2  « Огромный секрет»  Из м/л. « Большой секрет для маленькой компании»                3  « Песня друзей»  Из  м/л. « Бременские музыканты»                                                   4  « По секрету всему свету» Из к/ф « По секрету всему свету»                                 5 «Когда мои друзья со мной». Из к/ф «По секрету всему свету»                                          6 « Улыбка»  Из  м/л.  « Крошка енот»                                                                                     7 « Вместе весело шагать»  Из к/ф «И снова Анискин»                                  .    8  « Дружба крепкая»    Из  м/л . «Тимка и Димка»

                                                                                                                                                                       А щоб бути справжнім, надійним  другом, потрібно дотримуватись певних правил.   І зараз мені потрібна ваша допомога.     Друзі вам треба  з частин скласти цілу картинку.  ( Гра « Знайди пару» розрізні картинки « Правила дружби»  Діти знаходять пари, складають картинку та озвучують правила дружби).                                                                                                                                 Гра « Знайди пару»                                                                                           Правила   дружби ( 17 слайд)   

  1. Бути чесним, щирим, відвертим.
  2. Завжди підтримувати друга.
  3. Поступатися одне одному.
  4. Завжди чинити по справедливості.
  5. Не видавати ваших секретів .
  6. Ділитися з друзями (другом).
  7. Не залишати  друзів у біді.
  8. Завжди приходити на допомогу.
  9. Не кривдити та не ображати.
  10. Не боятися попросити пробачення.

 

 Якщо ви будете дотримуватися цих правил, у вас буде багато друзів; вас будуть любити і поважати. Справжні друзі завжди допомагають один одному, вміють домовлятися, та роблять усе разом.     Є гарний вислів : - Друг,  це другий я.    Зараз ви станете одним цілим  та  спробуєте затанцювати веселий танок. ( «Танок пари»)      (18 слайд)                                                                       У нас з вами залишилася ще одна проблема                                                                                    Вправа «Солодка проблема» (Кожна пара отримує одне печиво. Хтось із двох дітей може з’їсти його, якщо на це погодиться друга дитина, або ж розламати порівну. Вихованці повинні вирішити це самостійно. Коли рішення прийнято, вихователь дає  кожному з дітей ще по одному печиву. Діти вирішують, як учинити і цього разу.)                                                                             Вихователь зачитує вірш «Секрет».         (19 слайд)                                                                              Що зробити, щоб удвічі видавався торт смачнішим?                                                           Що зробити, щоб удвічі кожен день для вас побільшав?                                                            Щоб і радості, і щастя вам було аж ніде діти?                                                                           А немає тут секрету: треба з другом поділитись

Підведення підсумків                                                                                                                   Наша зустріч добігає кінця бажаю бути веселими, щирими. Нехай біля вас завжди будуть люди, які можуть розділити  з вами радості і печалі, допомогти у складній ситуації, завжди вислухати. Бажаю щоб у кожного з вас був справжній друг! Наш загін  – це маленька сім'я. Хотілося б, щоб в нашій сім'ї завжди панували доброта, пошана, любов, взаєморозуміння. (20 слайд)   

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила сьогоднішньої зустрічі •  Поважати присутніх. • Не шуміти. •  Говорити по черзі, не перебиваючи один одного. •  Користуватися правилом піднятої руки.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Немає друга-шукай, Старий друг краще Дружба та братство – Друзі пізнаються Дружний табун і Дружба – Дерево міцне корінням, а Нових друзів наживай, Без вірного друга – найбільший скарб. людина — друзями а старих не забувай велика туга. а знайдеш- тримай. нових двох. дорожче багатства. в біді. вовків не боїться.

Номер слайду 15

Дружба безкорисливі взаємовідносини між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах і захопленнях. Найголовніше в дружбі це довіра і взаємодопомога. Друг завжди прийде на допомогу та ніколи не підведе.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Бути чесним, щирим, відвертим. Завжди підтримувати друга. Поступатися одне одному. Завжди чинити по справедливості. Не видавати ваших секретів . Ділитися з друзями. Не залишати  друзів у біді. Завжди приходити на допомогу. Не кривдити та не ображати. Не боятися попросити пробачення.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Що зробити, щоб удвічі видавався торт смачнішим? Що зробити, щоб удвічі кожен день для вас побільшав? Щоб і радості, і щастя вам було аж ніде діти? А немає тут секрету: треба з другом поділитись.

Номер слайду 20

zip
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
1361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку