Бібліошопінг "Подорож за героями книг"

Про матеріал
Матеріал призначений для використання на уроці зарубіжної літератури.Знайомство з творами письменників інших країн
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БІБЛІОШОПІНГ “ПОДОРОЖ ЗА ГЕРОЯМИ КНИГ” Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів № 16 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області Зав.бібліотекою Остапчук Г.І.

Номер слайду 2

МЕТА: Популяризація художніх творів письменників з різних країн світу, а також про країни, де вони народились, залучення дітей до книги, до читання, до бібліотеки, використовувати інтерактивні ігрові форми роботи.

Номер слайду 3

К Н И Г А – це найзахоплююче диво у світі ! Книга відкриває нам дорогу в світ будь- яких дивовижних пригод, подорожі та фантас – тику.

Номер слайду 4

ДАНІЯ - дивовижна країна ! Саме тут народився видатний дитячий письменник Ганс Крістіан Андерсен. Він народився у місті Оденсе.Ганс з дитинства любив слухати, коли батько вечорами читав йому казки.

Номер слайду 5

Ми продовжуємо подорож, і зійдемо на другій зупинці, в Швеції , і познайомимося з такою чудовою дитячою письменницею, як АСТРІД ЛІНДГРЕН.

Номер слайду 6

Наша третя зупинка – це АМЕРИКА Тут відбудеться знайомство з дівчинкою Дороті із книжки “Дивовижний чарівник країни Оз”, яку написав ЛАЙМЕН ФРЕНК БАУМ Повість – казка “Дивовижний чарівник країни Оз” про незвичайні, цікаві пригоди дівчинки Дороті та її щирих друзів Лаймен Френк Баум — американський письменник, «творець» чарівної країни Оз. Всесвітньо відомий класик дитячої літератури, чиї книги були десятки разів екранізіровані, породили безліч наслідувань та пародій. 

Номер слайду 7

Роберт Льюіс Стівенсон - народився 13 листопада 1850 року в Единбурзі, політичному і культурному центрі Шотландії. Звідси й основна тема більшості його творів — Шотландія,її історія та герої. Шотландія знаходиться на північі Британського острова. Здобув світову славу завдяки роману «Острів скарбів», який є класичним зразком пригодницької літератури. Також є автором гостросюжетних романів («Викрадений», «Корабельна катастрофа», «Володар Баллантре», «Катріона») та численних оповідань. Автор історичних романів («Чорна стріла», «Принц Отто» тощо), психологічних повістей тощо

Номер слайду 8

А зараз ми зупинимося в нашій чудовій УКРАЇНІ, познайомимося з письменником – казкарем ВСЕВОЛОДОМ НЕСТАЙКО та заглянемо до лісової школи. Книга розповідає про веселі пригоди зайчика,їжачка,на яких чекають неймовірні пригоди ! В.Нестайко народився на Житомирщині в м.Бердичеві, а все своє життя прожив у Києві. Після війни вчився в університеті, тоді і вирішив, що буде тільки письменником.

Номер слайду 9

Ми з вами вирущаємо до іншої країни – РОСІЇ, де відбудеться зустріч з героями книжки “Пригоди Незнайки та його друзів”. Було написано три книги,які розповідають про чудові пригоди.Написав цю книгу російський дитячий письменник Микола Носов. Народився М.Носов в Києві. В літературу він прийшов випадково : народився син, і потрібно було розповідати йому все нові й нові казки.

Номер слайду 10

. Микола Васильович Гоголь народився  в містечку Великі Сорочинці Полтавської губернії. Миколою його назвали на честь чудотворної ікони Святого Миколая. Згідно з сімейними переказами він походив із старовинного українського козацького роду і був нащадком відомого козака Остапа Гоголя, Микола Гоголь –класик російської літератури та вважається найвизначнішим з представників української школи.   ВІДОМІ ТВОРИ М. В. ГОГОЛЯ. Кращі твори Гоголя знає кожен випускник закладу, оскільки Микола Васильович – один із класиків літератури. Чимало його творів екранізувалися. Відомі твори Н. В. Гоголя: Миргород.  Вій . Тарас Бульба (про запорозьких козаків) ,Вечори на хуторі біля Диканьки (сюди ввійшла пвість «Ніч перед різдвом») та інші.    

Номер слайду 11

Великий американський письменник Марк Твен.  Американський письменник, гуморист, сатирик, публіцист, видавець. Найвідомішими творами є «Пригоди Тома Соєра» та «Пригоди Гекльберрі Фінна». Вільям Фолкнер писав, що він був «першим по-справжньому американським письменником, і всі ми з тих пір — його наступники», а Ернест Хемінгуей писав, що "вся сучасна американська література вийшла з однієї книжки Марка Твейна, котра називається «Пригоди Гекльберрі Фінна».

Номер слайду 12

Слідуча подорож до Франції. Жу́ль Габріє́ль Верн. Королівство Франція — 24 березня 1905, Ам'єн,  — французький письменник, автор пригодницьких романів. Разом із Гербертом Уеллсом вважається засновником жанру наукової фантастики.   Для романів Ж. Верна, завжди дуже добре оформлених, як правило, відбувається у другій половині XIX ст.  Вони є як винятково пригодницькими — «Діти капітана Гранта» (1868), «Навколо світу за вісімдесят днів» (1873), «П'ятнадцятирічний капітан» (1878), та ін., так і науково-фантастичними — «Із Землі на Місяць» (1865), «Двадцять тисяч льє під водою» (1870 г.), «Робур-Завойовник» (1886), тощо.

Номер слайду 13

Наступна зупинка – Давня Греція Образи грецької міфології відбилися в численних творах літератури і мистецтва, вони міцно увійшли в наше повсякденне життя.

Номер слайду 14

Любі діти ! Наша бібліотека запрошує вас в наш читальний зал

ppt
Додано
14 лютого 2020
Переглядів
1820
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку