«Білі лебеді у небесах з перебитими крильми»

Про матеріал

Сценарій до Дня Небесної сотні. Який має на меті: навчити дітей бути щирими, захищати свій рідний край, шанувати своїх героїв; розвиває національно-патріотичне спрямування дітей та підлітків; виховує громадянина-патріота.

Перегляд файлу

Лиманська загальноосвітня

школа І-ІІІ ст. №2

 

 

 

Сценарій тематичного заходу присвяченого

Дню небесної сотні

 

F:\2019-2020 н.р\Сценарії\Небесна сотня\FB_IMG_1580976610806.jpg

                                           Підготувала

                                                        педагог-організатор

Мирошниченко Дар’я Володимирівна

 

 

 

 

 

 

 

 

2020 рік


«Білі лебеді  у небесах з перебитими крильми»

Акорди    «Пливе кача…»

Ведуч. Шановні вчителі, учні та гості нашого заходу! Сьогодні ми зібрались, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь правду і гідність  і віддали своє життя за Україну. Майдан  забрав  найкращих, це самий цвіт українського народу.  Молоді    18-ти річні юнаки та дорослі чоловіки, для нас вони – Герої України, віддали своє життя за свободу рідної землі, за життя майбутніх поколінь українців.

гімн
 Ведуча. А як все починалось?
 Ведуча. 21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції за Єропейську Україну!
Ведуча. Спочатку - це була виключно мирна акція молоді з гаслами: «Україна-це Європа», «Ми –вільні» « Ми хочемо в ЄС». Кількість активістів зростала з дня в день.
Ведуча. А що ж було далі… А далі - не підписання угоди про асоціацію. 
Ведуча. А далі - жорстоке побиття студентів в ніч з 24 на 25 листопада.
Ведуча. А далі… А далі - покалічені людські тіла та серця, Михайлівський Собор, Майдан залитий кров’ю, барикади, шини. Революція гідності.

 

                               

Ведучий . Ми вшановуємо пам'ять героїв України: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни.

 

 

Ведучий .  Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Ось вони перед вами, Герої Небесної сотні

Учень

Під прапором стояли – під прапором й спочили.
Прийми, о Господи, своїх синів!
За України волю їх убили
В шалений жар тривожних днів.
В той час, як небо димом затягнулось,
Як змерзлі руки прагнули вогню,
Упились кров’ю кат і його свита,

Споївши нею й всю свою сім’ю.
 

Ведучий .: Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.

Ведучий . Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

Хвилина мовчання

 

Ведучий 1. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті! (Запалює свічку)

 

 

Учень .

Небесна Сотня – то в серцях вогонь.

Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой

Ти, земле рідная, свою дитину.

Небесній Сотні шана й молитви,

За чисті душі, що злетіли в небо.

Їм шлях високий Боже, освяти.

І в мирі, Господи, прийми до себе.

Ведучий. Низький уклін матерям і батькам, що виховали таких синів і дочок! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.. Вшануємо хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! (хвилина мовчання)

Ведуча. Але герої не вмирають! Вони завше будуть в наших серцях. По країні уже з’являються перші вулиці та площі, названі на честь героїв Майдану.

Ведучий.    Хай пам'ять невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Під час звучання пісні «Білі лебеді у небесах з перебитими крильми…» у  жалобі діти схилили  голови, та з рук в руки передали запалені свічки, з яких виклали символічну «сотню».  Не стримували  сліз ні дорослі , ні діти, коли прозвучали перші акорди пісні «Пливе кача…» Неможливо виказати словами увесь біль, що ятрить душу та віднайти слова співчуття родинам загиблих. Вони загинули заради мирного життя кожного з нас.  Вони повинні жити в нашій пам’яті!

 

 

Учень . Нехай пам’ятають про наших героїв,

що за волю поклали безцінне життя,

що творили історію, наше минуле,

у яке вже нема вороття.

Ведучий. 

     А ще ми маємо піклуватися про тих, хто залишився без найдорожчих людей. Без своїх дітей та батьків, сестер та братів, чоловіків і дружин, рідних і друзів… І щоразу, при кожній нагоді, не залишати їх з горем наодинці. Це найменше, що ми можемо зробити для них.

Вічна пам’ять героям!

Слава Україні!

 

docx
Додано
6 лютого 2020
Переглядів
3688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку