Біологічно активні речовини

Про матеріал
Презентація допоможе при поясненні та вивченні теми "Біологічно активні речовини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологічно активні речовини (БАР)

Номер слайду 2

Біологічно активні речовини — речовини, які містяться в організмі в невеликих кількостях, але проявляють високу активність, впливаючи на різні біологічні процеси (вітаміни, гормони, ферменти).

Номер слайду 3

ВІТАМІНИСама назва «вітаміни» (від латин, vita — життя + «аміни») говорить про те, що це речовини, які підтримують життєдіяльність організму. їх відомо понад 20. Вітаміни входять до складу харчових продуктів рослинного й тваринного походження. Деякі в невеликих кількостях синтезуються в організмах людини та тварин.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Для нормального функціонування організму найкраще вживати натуральні продукти, що містять ці вітаміни. Знання про вітаміни, усвідомлення їхньої важливості для нормального функціонування організму сприяють правильному формуванню раціону харчування.

Номер слайду 6

Функції вітамінів: Нормалізують процеси метаболізму. Входять до складу коферментів, які забезпечують ферментативні реакції в організмах. Регулюють фізіологічні функціїВпливають на енергозабезпечення імунних клітин. Вітамін С, вітаміни групи В беруть участь у синтезі гормонів

Номер слайду 7

Авітаміноз – це захворювання, спричинене відсутністю в організмі необхідних вітамінів. Гіпервітаміноз — хвороби, що виникають при надмірному надходженні вітамінів в організмі людини.

Номер слайду 8

ФЕРМЕНТИФерменти - це біологічні каталізатори, що виробляються живою клітиною, без яких всі реакції в клітинах відбувались би дуже повільно і не могли б підтримувати життя.

Номер слайду 9

Класифікація ферментів: окгідролази – прискорюють реакції розщеплення сидоредуктази – каталізують окисно-відновні реакції трансферази – переносять альдегідні, кетонні, фосфатні та амінні групи від однієї молекули до іншої ліази – відщеплюють окремі радикали від молекул субстрату з утворенням подвійних зв’язків ізомерази – здійснюють внутрішньомолекулярні перетворення (ізомеризацію) лігази (синтетази) - каталізують реакції сполучення двох молекул з утворенням відповідних хімічних зв’язків, використовуючи енергію АТФ

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мелеганич Оксана
    Чітко, якісно, конкретно.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
14118
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку