Буклет "Аутизм - не вирок"

Про матеріал
Буклет "Аутизм - не вирок" дає можливість батькам та всім, кто оточує дитину з аутизмом, ознайомитися з рекомендаціями стосовно своєї поведінки, книжками, фільмами про аутизм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аутизм – не вирок. Книги, які варто прочитати батькам дітей з аутизмом. Призначене для батьків, воно написано простою і зрозумілою мовою і дозволяє оволодіти основами ABA. У книзі не просто пропонуються прийоми, за допомогою яких можна навчити новим навичкам або позбутися небажаної поведінки. Книга вчить розуміти дитину — адже тільки зрозумівши, можна допомогти. У зрозумілій та доступній формі вона дає відповіді на основні питання, з якими стикаються батьки та фахівці. Детально висвітлені питання діагностики та терапії РСА - зокрема ролі батьків у допомозі дитині в розвитку, стратегії подолання основних проблем у сфері спілкування, соціальних стосунків та поведінки; розглянено підходи в системі освіти та питання медикаментозної терапіїФільми“Анімоване життя”“Аутизм в коханні”Інші корисні джерела“Про аутизм просто і без драми”: https://www.instagram.com/happytoday.social/“Люди дощу” – кто вони?:https://phc.org.ua/news/lyudi-doschu-khto-voni-abo-scho-vi-znaete-pro-autizm 10 фактів про аутизм, про які ми не знали ще рік тому: https://uamodna.com/articles/10-faktiv-pro-autyzm-pro-yaki-my-ne-znaly-rik-tomu/ Неочевидні ознаки, за якими батьки дітей у віці від 1-го до 3-х років можуть зрозуміти, що варто звернутися до фахівців із питання діагностики аутизму:https://www.happytoday.social/article/neochevidni-oznaki-autizmu-vid-marini-kochinoyi

Номер слайду 2

РекомендаціїПостійно стимулюйте інтерес дитини до зовнішнього світу. Привертайте увагу дитини до своїх дій. Підбирайте безпечну дистанцію для спілкування і ненав’язливо демонструйте власну готовність до контакту. Під час тактильного контакту з дитиною говоріть їй про свої почуття. Навчайтеся зчитувати її елементарні спроби вступати з вами в контакт і посмішкою заохочуйте дитину до продовження цього контакту. Враховуйте важливість використання різноманітного й яскравого одягу і прикрас. Діти, які страждають аутизмом, охоче грають в такі ігри, де не потрібно говорити. Слід пам’ятати про п’ять «не»: Не говорити голосно. Не робити різких рухів. Не дивитись пильно в очі дитині. Не звертатись прямо до дитини. Не бути занадто активним і нав’язливим.

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Інші матеріали
Інкл
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
800
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку