Буклет "Діти із порушенням слуху: батькам"

Про матеріал
У буклеті "Діти із порушенням слуху: батькам" батьки, вчителі та інші бажаючі можуть ознайомитись із тим, як слід поводити себе із дітьми, що мають певні порушення слуху, що робити, коли було виявлено таке порушення. Також, даний буклет дає можливість ознайомитись із програмами, додатками, що можуть допомогти як дитині із порушенням слуху в соціальному середовищі, так і тим людям, що їх оточують.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діти з порушенням слуху: батькам. Пам’ятайте!Ваша мова – взірець для Вашої дитини: мова, жести, міміка, емоційність створюють певний настрій у дитини.➤ систематично розмовляйте з дитиною.➤супроводжуйте всі дії словами, коментуйте навколишній світ.➤промовляйте слова чітко, терпливо, доброзичливо.➤розвивайте розуміння мови, використовуйте прості інструкції, завдання, спирайтесь на те, що дитині доступне.➤створюйте бажання копіювати дорослих у їх діях, рухах, учинках. САМЕ ТОМУІнтернет ресурси: Spread Signs – це безкоштовний сервіс, у якому зібрано понад 400 тисяч жестів на позначення слів 38-ма мовами світу.https://www.spreadthesign.com/ru.ru/search/ JABtalk – це безкоштовний додаток для налагодження комунікації зі школярами, які мають порушення слуху.https://jabstone.com/ Live Transcribe – це онлайн-програма, яка дозволяє транскрибувати звукові повідомлення та виводить їх на екран смартфону. https://www.android.com/accessibility/live-transcribe/

Номер слайду 2

Поради. Коли ви помітили, що Ваша дитина погано чує зверніться до сурдолога для визначення діагнозу та наступного здійснення реабілітаційної допомоги. Для того, щоб для себе розкрити свою дитину, відкрийтеся їй самі – вчиться розуміти її та спілкуватися з нею тими засобами, які для неї природні, доступні та зрозуміліЯкомога швидше потурбуйтесь про придбання слухового протезу для вашої дитини. Слухові апарати носіть якомога довше й знімайте їх в нормальних умовах лише під час сну та водних процедур. Оволодіти усним зв’язним мовленням, отримати необхідні освітні корекційно-реабілітаційні послуги ваша дитина може за умови спеціальних занять з сурдопедагогом. Успіх в оволодінні мовленням значною мірою залежить від Вас, він приходить до тих дітей, з якими батьки працюють щоденно не менше ніж 2-3 години на добу. Привчайте дитину звертати увагу на обличчя, губи того, хто говорить. Розмовляйте голосом нормальної гучності, але на такій відстані та в такій поставі, щоб дитина могла вас сприймати слухо-зорово. Вчіть свою дитину постійно дотримуватись правил мовлення. Досить важливо, щоб у навчанні мови та формуванні мовлення вашої дитини брали участь усі ті, хто її оточує. Спільними зусиллями, використовуючи усно-тактильне, усно-жестове мовлення можна швидше навчити дитину розуміти значення слів, зверненого мовлення та вміло користуватися сформованими навичками у спілкуванні.

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Інші матеріали
Інкл
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку