Буклет "Мильні горіхи"

Про матеріал
Матеріал містить опис використання мильних горіхів у повсякденному житті людини.
Перегляд файлу

Мильні горіхи - це насправді ягоди, які ростуть на мильних деревах, що зустрічаються в Індії, головним чином у передгір'ях Гімалаїв. 

Спосіб приготування екстракту Мильних горіхів

  1. Покладіть 20-30 шкарлупок Мильних горіхів в каструлю з водою (один літр) та накрийте кришкою. Краще застосовувати м'яку воду (ідеальний варіант - дистильовану).
  2. Прокип'ятіть  протягом 30 хвилин на невеликому вогні - завдяки цій процедурі сапоніни вивільняються зі шкарлупок у воду - утворюється екстракт.
  3. Повторіть пункт 2 наступні 3-5 днів один раз на день.
  4. Лишаючи шкарлупки в каструлі, вилийте екстракт, що утворився у будь-який зручний для Вас посуд - пусту пляшечку з під шампуню, рідкого мила тощо.

Екстракт  готовий до застосування!

Чим менше води лишилося в каструлі після виконання пунктів 1-3 - тим сильніший екстракт.

1. Прання білизни та одягу в автоматичних пральних машинах та для ручного прання

Шкарлупки Мильних горіхів (у кількості згідно з таблицею) покладіть в полотняний мішечок та помістіть його в барабан пральної машини разом з білизною чи іншими речами, що потребують прання.

Температура прання

Жорсткість води

М'яка

Жорстка

Дуже жорстка

 40°

6

7

8

 60°

5

6

7

 90°

4

5

6

 

 

2. Миття посуду, в тому числі, в посудомийних машинах

Після чаю на посуді лишається наліт, який важко змити. Його можна легко видалити за допомогою щітки або губки, які попередньо змочені в екстракті Мильних горіхів. Аналогічно миється посуд забруднений жиром та іншими продуктами.

 

Для миття посуду в автоматичній миючій машині покладіть 5-7 шкарлупок Мильних горіхів Хелаплант на полицю ящика для столових приборів. Далі мийте посуд за звичайною процедурою. Використовувати засоби для полоскання не потрібно

3. Прибирання в домі (протирання меблів, миття підлоги, миття дитячих іграшок і т.п.)

За допомогою екстракту Мильних горіхів   можна ефективно видаляти бруд та сліди жирів з поверхонь кухонних меблів, кахельного та пластикового покриття, дзеркал і т.п. Просто протріть забруднені поверхні за допомогою губки або ганчірки, які попередньо були змочені екстрактом Мильних горіхів . Додаючи екстракт Мильних горіхів  у воду для миття підлоги отримуємо ефективний миючий засіб, який легко видаляє плями бруду та жиру (навіть застарілі) з підлоги не лишаючи слідів. До того ж екстракт Мильних горіхів  навіть в малій концентрації вбиває комах (тарганів, бліх, мурашок, кліщів і т.п.). Після миття на поверхнях утворюється мікроскопічна плівка, яка ще деякий час відлякує комах.

4. Миття волосся, обличчя та тіла (ефективний засіб проти лупи та випадіння волосся)

Екстракт Мильних горіхів  безпечно очищує шкіру та волосся, а завдяки антимікробним властивостям знищує бактерії. Змочивши тампон в екстракті Мильних горіхів  можна його використовувати для видалення косметики з обличчя.

5. Миття овочів та фруктів

Екстракт Мильних горіхів  ефективно очищує поверхню овочів та фруктів від залишків хімікатів, що застосовуються при їх вирощуванні та зберіганні. Також легко змиваються бруд, сліди життєдіяльності комах, птахів та тварин, що можуть контактувати з овочами та фруктами під час їх вирощування на відкритих територіях.

6. Догляд за кімнатними рослинами

Побризкайте екстрактом Мильних горіхів  на листя та інші частини кімнатних рослин. При цьому досягається множинний ефект: рослини отримують потрібну їм вологу, поверхні листя та гілок очищуються від пилу та бруду, рослини отримують захист від шкідливих комах. До того ж, попадаючи у грунт залишки екстракту Мильних горіхів  не порушують його PH баланс, так як і шкарлупки і екстракт є відмінними добривами.

7. Догляд за домашніми тваринами

Застосування екстракту Мильних горіхів  для миття шерсті тварин також має множинний позитивний ефект: у тварин не виникає алергія, відступають алергічні реакції від застосування шампунів (лупа, сухі екземи і т.п.), тварини позбавляються комах-паразитів (блохи, воші і т.п.), вода для миття пом'якшується екстрактом, завдяки чому миття стає більш ретельним та необтяжливим, обприскуючи своїх улюбленців екстрактом перед прогулянками у парках та лісі, ви захищаєте їх від кліщів.

8. Чищення ювелірних прикрас

Погрузіть ювелірні прикраси, що потребують чищення, у розчин екстракту Мильних горіхів  на декілька хвилин. Після цього почистіть їх старою м'якою зубною щіткою та протріть сухою м'якою ганчіркою. Ваші ювелірні прикраси заблищать як нові.

 

 

 

 

 

 

Застосування

мильних горіхів

docx
Додав(-ла)
Денисюк Юля
Додано
20 червня 2022
Переглядів
214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку