Буклет Як подолати свій страх

Про матеріал

Кожен з нас має свої страхи. Деякі з них можуть довго не турбувати, з декотрими ми стикаємося щодня. Як побороти страхи? Пропоную поради від психолога, які допоможуть знайти способи подолання і протидії цього явища.

Перегляд файлу

Пологівська гімназія «Основа»

 

Як подолати свій страх?

2.jpg

 

 

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\5734953_motivator-33399.jpg

Практичний психолог Горулько Вікторія Іванівна

 

 

основа.jpg

 

 

 

 

 

 

…………….

 

70604 м. Пологи, вул. Щаслива 83/МТС 2

Тел./факс (06165) 2 38 15

pologyschool3@gmail.com

 

 

 

 

НЕ ДАЙ СЕБЕ ПЕРЕМОГТИ СВОЄМУ СТРАХУ!

 


Перший спосіб «Поступові навантаження»

Цей метод полягає у поступовому подоланні власних страхів. Наприклад, якщо ти дуже боїшся висоти. Спробуй обережно підійти до вікна на другому поверсі та звикнути до висоти, пізніше, коли звикнеш до висоти – на  третьому і т.д. Головне почати з мінімального кроку який зміг би тебе вивести із зони комфорту на зустріч вашим цілям.

 

Другий спосіб «Знецінення»

i (1).jpg
Деякі наші страхи криються у моментах нашого життя, при яких ми відчуваємо невпевненість, або просто  їх боїмося через те, що приділяємо їм велику значимість, та, навпаки, якщо події або моменти життя незначні – ми про них не турбуємось. Наприклад, якщо ти боїшся контрольної роботи, переконай себе у тому, що вона не має великого значення і у будь-якому разі ви відповісте на всі питання. Будь більш практичним!

 

 

Третій спосіб «Релаксація»

Через розслаблення тіла, м’язів ми впливаємо на наш психологічний стан, (тіло та мозок тісно пов’язані між собою) таким чином, заспокоюючи його.

 

Четвертий спосіб «Я - дружелюбний»

Цей спосіб підходить не для всіх ситуацій, але часто так трапляється, що ми боїмося розмови з іншою людиною, наприклад вчителем, або іншою важливою для нас людиною. Цей страх можна подолати звичайним дружнім настроєм: гарна поведінка, ввічливі слова, дружелюбна інтонація – і ви будете почуті та вислухані!

 

П’ятий спосіб  «Реальний приклад хороброго вчинку»

Майже магічним чином на тебе впливає реальний приклад, коли ти спостерігаєш як діє впевнена у собі людина в тій ситуації, яка тебе тривожить, що допоможе швидко зруйнувати внутрішній бар’єр. Такий приклад може багато чому навчити.

 

Шостий спосіб «Неочікувані дії»

Можливо ти помічав: чим більше ти чогось чекаєш, тим більше міркувань з’являється з цього приводу та острахів. Так, наприклад, якщо ти довго чекаєш якогось свята або виступу – готуєшся до нього, плануєш що вдягти, та думаєш, що сказати, ти ненавмисно зароджуєш у собі острах того, що твої очікування не зможуть реалізуватись повністю. Порада звучить так: спробуй менше фантазувати з приводу очікуваної події.

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
3093
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку