«Чарівна крамниця». Оповідач твору (батько). Особливості дитячого світу. «Д

Про матеріал
«Чарівна крамниця». Оповідач твору (батько). Особливості дитячого світу. «Дива» та їхнє сприйняття персонажами. Роль елементів фантастики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Герберт Джордж Уеллс «Чарівна крамниця»Збірка фантастичних оповідань видатного письменника Герберта Уеллса, яка захоплює читача дивовижними пригодами та надприродними явищами. Твір «Чарівна крамниця» поєднує в собі реалістичні та фантастичні елементи, відкриваючи перед читачем захопливий світ таємниць та дивовиж.

Номер слайду 2

Оповідач твору - батько. Батько виступає як оповідач у творі Герберта Джорджа Уеллса "Чарівна крамниця". Він розповідає історію від першої особи, занурюючи читача у свій погляд на дивні події, які відбуваються з його сином. Завдяки цьому читач може побачити світ очима дорослої людини, яка спостерігає та намагається осмислити фантастичні явища, свідком яких стає.

Номер слайду 3

Особливості дитячого світу. Дитячий світ у творі характеризується безпосередністю, фантазією та відкритістю до незвичайного. Діти, на відміну від дорослих, сприймають чудесне як реальність і вірять в магічні можливості звичайних речей. Дитяча уява і спостережливість допомагає їм помічати деталі, які дорослі звикли не помічати.

Номер слайду 4

Сприйняття «див» персонажами1 Захоплення та подив. Батько та його діти реагують на чарівні події в крамниці з неприхованим захопленням та подивом. Вони спостерігають за дивами з відкритим ротом, їхні очі сяють від здивування.2 Невіра та скептицизм. Водночас, батько час від часу схиляється до скептицизму, намагаючись знайти раціональне пояснення всьому, що відбувається. Він сумнівається в реальності див, сприймаючи їх як оптичні ілюзії чи трюки.3 Прийняття дива. Проте поступово, під впливом дитячого сприйняття, батько перестає чинити опір та з радістю приймає реальність чарівної крамниці, поринаючи у дивовижний світ фантазії разом зі своїми дітьми.

Номер слайду 5

Роль елементів фантастики. Фантастика у творі Герберта Джорджа Уеллса «Чарівна крамниця» відіграє важливу роль. Незвичайні, магічні речі, які потрапляють у звичне життя, стають предметом захоплення та здивування головних героїв. Елементи чарівництва, мрії та гри уяви розкривають внутрішній світ дитини, її здатність сприймати дійсність крізь призму фантазії. Вони втілюють мрії та бажання батька-оповідача, який прагне повернутися до дитячих спогадів.

Номер слайду 6

Реальність та вигадка. Мирне поєднання. У творі Герберта Уеллса «Чарівна крамниця» реальність та фантастичні елементи дивовижно переплітаються, створюючи багатошарову історію, що спонукає читача замислитися над межею між дійсністю та вигадкою. Дитячий погляд. Крізь призму сприйняття юного оповідача, читач стає свідком того, як звичайні речі набувають магічного забарвлення, а казкове стає невід'ємною частиною повсякденного життя.Ілюзія та відкриття. Поєднання реалістичних деталей та фантастичних елементів створює відчуття ілюзії, що у свою чергу підштовхує читача до відкриття прихованих значень та сенсів у творі. Вікно у світ чудес. Завдяки такому синтезу реального та вигаданого, «Чарівна крамниця» стає своєрідним вікном, через яке читач може зазирнути у світ дитячих чудес та мрій.

Номер слайду 7

Образ чарівної крамниціФасад крамниціЧарівна крамниця постає перед читачем як дивовижний, незвичний магазин із химерним фасадом, що привертає увагу своєю незвичайністю та загадковістю. Внутрішній простір. Читач поринає у казковий світ крамниці, наповнений різноманітними чарівними іграшками та дивовижними речами, що оповиті таємничістю та чарами. Загадковий власник. Постать власника крамниці овіяна таємничістю та викликає у читача відчуття дива та невідомого, що приваблює і водночас лякає.

Номер слайду 8

Символіка та алегорія1 Чарівна крамниця. Образ таємничого, незвичайного місця2 Дива та чудеса. Прояви фантастичного та надприродного3 Символи та метафори. Алегоричне зображення життєвих істин. Твір Герберта Уеллса «Чарівна крамниця» сповнений символічного та алегоричного сенсу. Образ самої крамниці є уособленням таємничого, незвичайного місця, де відбуваються дива та чудеса. Ці прояви фантастичного є своєрідними символами та метафорами, за допомогою яких автор зображує життєві істини та глибокі думки.

Номер слайду 9

Тема дорослішання та пізнання1 Внутрішні конфлікти персонажів. Протагоністи твору переживають внутрішні протиріччя між дитячою наївністю та дорослими прагненнями, між бажанням чудес та усвідомленням реальності.2 Процес усвідомлення реальностіЗавдяки магічним пригодам у чарівній крамниці герої дорослішають, пізнають світ і приймають його таким, яким він є - з добром і злом, радощами та стражданнями.3 Втрата невинностіПодорож у світ дивовиж веде персонажів до втрати дитячої невинності та набуття зрілості й досвіду, що символізує перехід від дитинства до дорослого життя.

Номер слайду 10

Висновки та підсумки. Багатогранність світу. Повість «Чарівна крамниця» демонструє багатогранність світу, де реальність та фантастика переплітаються, розширюючи межі сприйняття. Дорослішання та пізнання. Твір підіймає тему дорослішання та пізнання, показуючи, як дитячий світ поступово поступається місцем розумінню складності дорослого життя. Сила уяви. Фантастичні елементи в оповіданні підкреслюють силу людської уяви, яка здатна перетворювати звичайне на незвичайне.

pptx
Додано
10 квітня
Переглядів
629
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку