Чарівні дива. Архітектура. Мурал. Мистецтво 3 клас НУШ за Л. Масол - Чарівні дива

Про матеріал
Ця презентація з мистецтва ознайомить учнів що таке архітектура, а саме: як створюються різні споруди, зокрема житлові будинки, вулиці, площі, парки. Також учні дізнаються що таке стінопис (мурал) та як він створюється. Поринуть в атмосферу фантастичної архітектури та її споруд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чарівні дива. Архітектура. Мурал. Мистецтво 3 клас НУШ за Л. Масол - Чарівні дива Підготувала учитель Образотворчого мистецтва та рельєфного малювання,Керівник студій «Творчість на дотик» ХСШ ім. В. Г. Короленка. Кубанська Н. В.

Номер слайду 2

Сьогодні на урок до нас завітав Пан Олівець. Привіт друзі!Я, Пан Олівець, хочу запросити вас до свого містечка. Послухайте про нього вірш!

Номер слайду 3

Мистецьке місто. Мистецьке місто - просто диво!Будинки різні, всі красиві!У місто швидко завітайте!Жодної вулиці не пропускайте!

Номер слайду 4

Митець, мисткиня – особа займається мистецтвом. У Мистецькому місті живуть митці та мисчині, які творять прекрасне. Своєю творчістю вони розповідають про природуІ життя людей. Тож рушаймо вулицями міста та виконуємо завдання!

Номер слайду 5

Розгляньте малюнок. Розкажіть , у якому із будинків живуть живописці, графіки, композитори і скульптори. Поясніть свій вибір

Номер слайду 6

Ласкаво просимо на Архітектурну вулицю. Тут мешкають архітектори– люди, які проєктують різні споруди. Архітектура – мистецтво створення споруд,Вулиць, площ, парків

Номер слайду 7

Мабуть, вам траплялися будинки, прикрашені великими малюнками. Це – мурали. Розгляньте їх на світлинах.

Номер слайду 8

А такий мурал зроблений на стіні нашій студії «Творчість на дотик» ХСШ ім. В. Г. Короленко, який ми разом намолювали з творчою групою учнів нашої школи.

Номер слайду 9

Поміркуйте, де жили наші пращури?У далекі – далекі часи, коли наші пращури не вміли будувати, вони жили в місцях, які вважали придатними до цього – в печерах. Згодом вони почали задумуватися над тим, що печери це не найкраще житло.

Номер слайду 10

Спочатку вони почали створюватинайпростіші споруди – намети з гілля,шкір та кісток тварин, землянки.

Номер слайду 11

А вже набагато пізніше робилижитло з дерева та каменю, які певним чином оброблялися.

Номер слайду 12

Навіть зараз іще можна побачити дерев’яні споруди, які зводили, не використовуючи жодного цвяха. Поміркуйте, чим відрізняється. Сучасний будинок від старовинного?

Номер слайду 13

Поміркуйте, із чого складається кожний будинок. А чи може він бути без якоїсь складової?

Номер слайду 14

І це будинки?Не треба дивуватися. Адже форми споруд бувають дуже дивними. Поміркуйте, які форми тих споруд е у них основами?Вигадайте для них цікаві назви!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Ось такий малюнок ми з вами зробимо на нашому майстер класі

Номер слайду 19

Дякую за увагу!До зустрічи на майстер-класі!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 3 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
16 березня 2023
Переглядів
1233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку