Чому варто навчити дитину плетінню бісером?

Про матеріал
Якщо ви хочете, щоб ваш малюк постійно розвивався і, зрештою, став повноцінною, творчо обдарованою особистістю, то варто з самого початку прищеплювати йому любов до речей та іграшок, які він зробив самостійно. У цьому плані неоціненну допомогу вам надасть плетіння бісером, яке на даний момент є одним з найбільш корисних і захоплюючих видів прикладного мистецтва.
Перегляд файлу

Тема: Чому варто навчити дитину плетінню бісером?

Серед рукодільниць дуже поширене плетіння із бісеру. Ще б пак, адже в цій техніці можна змайструвати приголомшливі по своїй красі вироби: кольє і, брелоки і чохли на телефон, квіти і багато іншого. А щоб освоїти це мистецтво, пропонуємо вам кілька простих уроків плетіння бісером для початківців.

Якщо ви хочете, щоб ваш малюк постійно розвивався і, зрештою, став повноцінною, творчо обдарованою особистістю, то варто з самого початку прищеплювати йому любов до речей та іграшок, які він зробив самостійно. У цьому плані неоціненну допомогу вам надасть плетіння бісером, яке на даний момент є одним з найбільш корисних і захоплюючих видів прикладного мистецтва.

Бісероплетіння для дітей – це прекрасна можливість відірвати своє чадо від телевізора і комп’ютерних іграшок, зайняти його по-справжньому цікавим творчим справою. Особливо радує той факт, що для нового хобі зовсім необов’язково витрачати величезні кошти. Щоб почати роботу, вам достатньо буде купити деякі товари для рукоділля, сам бісер і схеми плетіння. За символічну суму ви отримуєте відмінні можливості для розвитку творчих можливостей дитини. Ваш малюк навчиться підбирати кольори, придумувати як прості, так і досить складні візерунки, засвоїть прості математичні навички. Крім того, плетіння бісером допомагає удосконалити дрібну моторику рук, що важливо саме в дитячому віці. Нарешті, гра з бісером і створення виробів з намистин допомагає розвинути особисті якості дитини, привчити її до внутрішньої самодисципліни та терпінню.

Зрозуміло, на перших порах варто використовувати найпростіші техніки плетіння і поступово переходити до створення більш складних візерунків. Для забезпечення максимальної безпеки занять краще всього використовувати міцну волосінь і великий бісер, купити який можна в спеціалізованих магазинах. Велике значення має і вибір кольору. На самому початку творчого шляху ідеальним варіантом вибору буде бісер базових кольорів: червоного, синього, зеленого, жовтого або білого. Втім, в даному випадку все залежить від вашого малюка. Якщо він захоче створити більш оригінальну іграшку, то не відмовляйте йому в цьому простому проханні і придбайте бісер потрібного кольору.

Якщо ви вирішили створити гарну річ з бісеру, але ще не знаєте, як це зробити, то для початку вибирайте для себе зручну схему плетіння. Але головне, потрібно знайти великий бісер, який більше підходить для підстави бісероплетіння початківцями рукодільниця. Не беріть для першого разу дуже об'ємні вироби в роботу - вони вимагають майстерності і великих тимчасових витрат. У великій мірі вид готової роботи буде залежати від якості обраного матеріалу. Тому, якщо ви помітили нерівності на дроті або чужорідні вкраплення на бісер, то відмовтеся від такого матеріалу.

Щоб правильно вибрати матеріал, слідуйте декільком радам:

  • Вибирайте бісер за формою і кольором, який вказаний в схемі.
  • При покупці огляньте пакет або баночку, щоб не було бракованих бусинок.
  • Розмір бісеру визначається за номером. Чим менше цифра на упаковці, тим крупніше намистини.
  • Для початківців рекомендується вибирати дріт, яка моделює обриси готових елементів. Волосінь різна по товщині і кольору, і передбачає ще покупку голки для роботи.

 

docx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку