Цитатний диктант. Назви письменника.

Про матеріал
Цитатний диктант призначений для поглибленого вивчення письменників за їх цитатною характеристикою.
Перегляд файлу

Цитатний диктант № 3

Назвіть письменника

Завдання

Відповідь

1

Гумор, сміх можна вважати за синонім свободи – принаймні внутрішньої свободи людини. Очевидно, він володів секретом внутрішньої свободи за всіх ситуацій, свободи від “нечистої сили” і своєї, і чужої. (Ю. Лавріненко)

 

2

Протягом усього життя він послідовно уникав всього того, що могло уярмити його дух і волю до свободи, із повним правом заповів написати на могилі слова: «Світ ловив мене, та не впіймав».(Іваньо)

 

3

«Сто літ минуло, як те занедбане й закинуте під сільську стріху слово, мов фенікс з попелу, воскресло знов і в устах батька нової української літератури голосно залунало по широких світах».

(М. Коцюбинський)

 

4

Його мандрівне життя є предметом оповідань і легенд. (М. Костомаров)

 

5

“Вас не бачив, а вашу душу, ваше серце так бачу, як може ніхто на всім світі. Ваша “Маруся” мені так розказала”. (Т. Шевченко)

 

6

Його сміх — очищувальна сила, що робить людей кращими, чеснішими та людянішими.

(Є. Шабліовський)

 

7

«Коли б мені прийшлося одним словом схарактеризувати його поезію, то я сказав би: се поезія бажання життя. Свобідного життя, всесторонній, нічим не опутаний розвій одиниці і цілої суспільності, цілого народу, – се ідеал його, котрому він був вірним ціле життя».(І.Франко)

 

8

Автор “Усмішок”- дуже своєрідний художник. Його манеру не сплутаєш ні з чиєю. Можна й треба вчитися в нього творчого ставлення до життя але марна річ — наслідувати його. (М. Рильський)

 

9

Повість “Маруся” є найкращою серед його прозових творів, і вона завоювала схвальні відгуки як української, так і російської критики. Після його “Марусі” ми зараховуємо до наших визначних сучасних письменників” .(М. Полевой)

 

10

Кожна мисливська усмішка — це сонячна палітра звуків, барв і запахів, ліричного й комічного (О. Бойко)

 

11

“Ми не спроможні висловити тієї насолоди, з якою прочитали "Марусю". Загальне захоплення публіки, одностайні похвали всіх журналів цілком виправдовують враження, яке справила на нас ця чудова повість” (В. Бєлінський).

 

12

«Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю». (О. Вишня)

 

 

 

doc
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
425
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку