Classroom activities just in case

Про матеріал
Бувають випадки, коли вчителя поставили на заміну у якийсь клас, або залишився вільний час на уроці, або ж просто хочеться відволіктися чи урізноманітнити заняття. Запропоновані вправи прості і майже універсальні, тому за їх зразком можна швидко створити власні.
Перегляд файлу

Just in case (Про всяк випадок)

або

If there is nothing to do...Якщо нічого робити…

5 цікавих вправ та завдань про всяк випадок на уроках англійської мови

 

Бувають випадки, коли вчителя  поставили на заміну у якийсь клас, або залишився вільний час на уроці, або ж просто хочеться відволіктися чи урізноманітнити заняття. Запропоновані вправи прості і майже універсальні, тому за їх зразком можна швидко створити власні.

 

1 Spot the difference (Знайди різницю)

  Стара відома вправа «Знайти певну кількість відмінностей на картинці». Роблячи це англійською, діти розвивають мовлення. Можна таким чином практикувати лексику, підібравши картинки відповідної тематики. А ще це чудова можливість ввести ненав’язливо нову лексику. Використання доцільне у будь-якому класі.

Приклади картинок

  

2 The odd word (Зайве слово)

Також добре відома вправа, де треба знайти зайве слово. Головна перевага – можна закласти у зміст будь-яку тематику.

Приклади завдань.

3 Find an extra word (Знайди зайве слово)

 Подібна до попередньої вправа, але тут треба аналізувати зміст речення і знаходити зайве слово. Коли учні самі виявляють помилки, будь-яке правило засвоюється краще.

Приклади завдань.

4 Running dictation (Диктант з пробіжкою)

Один з варіантів: учні працюють в парах.

Завдання полягає у тому, щоб запам’ятовувати текст по частинках та диктувати його напарнику, а той в свою чергу записує його. Учні сидять за партами, а текст знаходиться далеко, наприклад, десь на зворотному боці дошки. Вправа розвиває пам’ять, увагу, діти запам’ятовують конструкції речень, а фізична активність під час вправи може замінити фізкультхвилинку. Тексти доцільно обирати короткі, або ж обмежитися реченнями.

5 Make a sentence (Утвори речення)

Стандартна вправа, яку можна зустріти у багатьох підручниках. Слова або частини речення переплутані, завдання – відновити речення. Вчитель може у будь-який момент запропонувати таку вправу учням, самостійно придумавши речення.

Приклади речень для 11 класу під час вивчення теми “People and society”

 

 

 

 

docx
Додано
6 червня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку