День толерантності, якою має бути толерантна людина

Про матеріал
Презентація до Дня толерантності, в якій вказано що таке толерантність, якою має бути толерантна людина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жив собі хлопчик із жахливим характером. Якось батько дав йому мішок цвяхів і звелів по одному забивати їх у паркан щоразу, коли хлопчик втрачає терпець і з кимось свариться. У перший день він забив 37 цвяхів. Згодом навчився контролювати себе, і кількість цвяхів щодня зменшувалася. Хлопчик зрозумів, що легше опановувати свої емоції, ніж забивати цвяхи. Нарешті настав день, коли він не забив жодного цвяха.

Номер слайду 2

Син підійшов до батька і сказав про це. Тоді батько звелів синові витягати з паркана по одному цвяху в ті дні, коли він не втратить самоконтролю і ні з ким не посвариться. Минав час, і згодом син зміг похвалитися батькові, що у паркані не залишилося жодного цвяха. Батько відповів: «Ти добре поводишся, але подивися, скільки дірок залишилося. Паркан уже ніколи не буде таким, як колись».

Номер слайду 3

ШКОЛА – МАЙДАНЧИКТОЛЕРАНТНОСТІ

Номер слайду 4

Вправа «Розшифруйте анаграми»ДЯРСЕЛОМИСТЬРІДМУГАВАПОСТЬНІЙЧУСТЬНІДЯЛЮТАРОБДОСТЬМІПИРТЕТЯТЧУВПІССТЬНІЖРУДНЯНМІЗУРО

Номер слайду 5

Мультик про їжачка, любов і дружбу. Чи показано у мультфільмі приклад толерантності? У чому проявляється?Чи страждає від своєї особливості їжачок і чи самотньо йому?Чи сподобався вам мультфільм? Які емоції він у вас викликав?Які якості проявили однокласники щоб допомогти їжачку?

Номер слайду 6

Вправа «Як проявляти толерантність?»Ситуація 1 Дмитро має не типову для хлопця зачіску – занадто довге волосся. Як поводитися тим, кому такий стиль не подобається?

Номер слайду 7

Вправа «Як проявляти толерантність?»Ситуація 2 Оксана часто пропускає уроки без поважних причин. Як ставитись до цього?

Номер слайду 8

Вправа «Як проявляти толерантність?»Ситуація 3 Вадим постійно виявляє неповагу до інших, грубість до своїх товаришів. Як бути?

Номер слайду 9

Вправа «Як проявляти толерантність?»Ситуація 4Ілля при спілкуванні використовує слово «інвалід». Чи потрібно йому змінювати формулювання на «людина з інвалідністю»?

Номер слайду 10

ПРИКЛАДИ ПОРУШЕННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІГендерна: у багатьох країнах і релігіях досі є розподіл на "вищу стать", тобто чоловічу, і "нижчу" – жіночу. Там тільки чоловік може розлучитися з дружиною, тільки чоловік має право на вищу освіту та має можливість виїжджати за кордон, тоді як дружині дістається вся "домашня" робота (хоче вона того чи ні). Расова, національна: у США до ХХ ст. люди ділилися на два типи: "білошкірий" і "темношкірий". Американське суспільство досі продовжує внутрішній діалог з приводу толерантності та прав темношкірих американців. До людей з інвалідністю:  Наприклад, одним з видів дискримінації щодо людей з інвалідністю є заперечення їхньої автономії.

Номер слайду 11

ПРИКЛАДИ ПОРУШЕННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІРелігійна. Політична: наприклад у випадку наявності 2 політичних партій, буває, прихильники партій свідомо погано ставляться одне до одного саме на ґрунті політичних поглядів. Освітня: люди з вищою освітою іноді вважають себе кращими за тих, хто без неї. Міжкласова: наприклад, нетерпимість багатої людини до бідної (і навпаки, звісно).

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горобець Вікторія Володимирівна
    Гарна розробка, але деякі положення вже є застарілими...
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Павлючик Жанна
Додано
21 березня 2023
Переглядів
515
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку