Деревина - один із найпоширішених матеріалів

Про матеріал
Працюємо з деревиною Мета: формувати знання дітей про технології обробки деревини, добір та визначення кількості пиломатеріалів для виробу; виховувати потребу проявити себе в різноманітних видах творчої діяльності; виховувати прагнення до досконалості виробів з деревини та вміння застосовувати одержанні знання на практиці. Розвиток образного мислення та творчої уяви, вмінь аналізувати, порівнювати, узагальнювати та робити висновки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Деревина — один із найпоширеніших матеріалів, який використовують для виготовлення різноманітних виробів.

Номер слайду 2

Пригадаємо загальні правила безпеки на уроках дизайну і технологій. Підготуй своє робоче місце. Коли вчитель починає говорити, потрібно припинити роботу й уважно слухати інструктаж!Перед роботою перевірте справність інструментів та наявність матеріалів. Роботу можна розпочинати лише з дозволу вчителя. Забороняється працювати несправними чи тупими інструментами!Використовуйте інструмент лише за призначенням.

Номер слайду 3

Які види дерев ти знаєш?

Номер слайду 4

Які предмети інтер’єру виготовляють із деревини?

Номер слайду 5

Про деревину. Деревина — один із найпоширеніших матеріалів, який використовують для виготовлення різноманітних виробів. Цей природний матеріал легко піддається обробці. З нього виготовляють не тільки меблі й будівельні матеріали, але й папір, музичні інструменти, посуд, палички для морозива, тощо. Деревина — це матеріал, отриманий зі зрубаного й очищеного від кори та гілок стовбура дерева. Пиломатеріали  — пиляні деревні матеріали.

Номер слайду 6

Основні властивості деревини. Міцність. Твердість. Пружність

Номер слайду 7

Чим твердіше дерево, тим важче обробляти його інструментами. Найбільшу твердість має граб.

Номер слайду 8

За малюнком складіть розповідь, як люди використовують деревину

Номер слайду 9

Поміркуй та скажи. Для чого вироби з деревини фарбують та покривають лаком?

Номер слайду 10

Проведемо дослідження. Порівняння властивостей картону та деревини. Дослід №1 Поставте спочатку на смужку картону, а потім на паличку для морозива, баночку з клеєм, як показано на малюнку. Який матеріал згинається?

Номер слайду 11

Проведемо дослідження. Дослід №2 Пролийте воду на картонну смужку та паличку для морозива. Який матеріал швидше намокне?

Номер слайду 12

Проведемо дослідження. Дослід №3 Опустіть смужку картону та паличку для морозива у чашу з водою. Який матеріал тоне у воді?

Номер слайду 13

13.10.2023 Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
13 жовтня 2023
Переглядів
608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку