Діагностувальна робта з української мови. 3 клас

Про матеріал
Діагностувальна робота (жовтень) з української мови є узагальнюючим уроком в 3 класі.
Перегляд файлу

Перевірка мовних знань і умінь учнів.

Діагностувальна робота з української мови

Прізвище,ім’я______________________________Клас________Дата__________________

1. Познач правильну відповідь.                                                                                                                                                                               Членами речення є:                                                                                                                                 А   підмет і присудок;                 Б    всі слова в реченні;                                                                                                                                            В   всі слова в реченні, до яких можна поставити питання за змістом.

2. Визнач речення, у якому є звертання.                                                                                                                      А   Діти шанують батька і неньку.                                                                                         Б    Б   Шануйте батька і неньку, діти!                                                                                                                 В   Кого шанують діти?

3.  Прочитай речення. Вкажи граматичну основу.

Похмуре небо віщувало початок бурі.                                                                              

4.  Встанови логічні пари.  Визнач, який заголовок відповідає кожній частині тексту «Осінь»    

А   Осінь прийшла в ліс. Часто йдуть дощі.                            1. Скоро зима                                                                                     Вітер зриває листя з дерев. 

Б   Поховалися у свої домівки мурашки.                                2. Пора дощів                                                                                               Під  розлогою ялиною заснув їжачок.                                                                                                                Білочка сидить у дуплі.

В  Скоро настане холодна зима. У лісі затихнуть                 3. Всі сховалися                                                                                                             звірі та пташки.           

А

 

Б

 

В

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

6.  Із поданих слів склади речення і запиши його. Підкресли граматичну основу.   

 листя, осипається, лип, з, жовте, і, беріз.

7.  Прочитай речення.                                        

Вітер зірвав з берізки останній листок.                                                                                             Встанови  зв'язок слів у реченні за допомогою питань: 

__________________(що зробив?)_______________;                                    __________________(з чого?)_______________;                       __________________(що?)_______________;                    __________________(який?)_______________;

8. Уважно прочитай текст. Заміни виділені слова антонімами.  Запиши утворений текст і добери заголовок.                                                            

          Біля дороги стоїть старий низький будинок. Вікна у ньому вузькі, темні. Двері завжди зачинені для рідних людей. На подвір'ї мало квітів і дерев. Живе в цьому будинку злий і скупий господар.   

                                  

                  

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
11 листопада 2023
Переглядів
740
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку