Дієслово.Часи дієслів.Презентація

Про матеріал
Ознайомити учнів з істотними ознаками дієслів різних часових форм, з новими термінами; вчити розпізнавати час дієслів; розвивати вміння аналізувати, зіставляти; формувати комунікативну компетентність; виховувати любов до природи.Вчитися за малюнками складати казку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА : ДІЄСЛОВОМЕТА :ознайомити учнів з істотними ознаками дієслів різних часових форм, з новими термінами; вчити розпізнавати час дієслів; розвивати вміння аналізувати, зіставляти; формувати комунікативну компетентність; виховувати любов до природи.

Номер слайду 2

ЗАГАДКАДію виконати можеі в роботі допоможе. Треба з ним завжди дружити,З ним нам веселіше жити. Дієслово

Номер слайду 3

Порівняти дієслова. Все навколо зеленіє,річка ллється і шумить. Все навколо зазеленіло,річка розлилась і зашуміла. Все навколо зазеленіє,річка розіллється і зашумить. Порівняти дієслова

Номер слайду 4

Минулий Теперішній Майбутній час час час Вказують на Вказують на дії, Вказують на дії,які які дії, відбулися. відбуваються. які будуть Що робив? Що роблю ? відбуватися. Що зроблю ?

Номер слайду 5

Розташуй дієслова згідно з часами. Читала. Писатиму. Клею. Теперішній час. Минулий час. Майбутній час

Номер слайду 6

Списати і розкрити дужки, змінити дієслова за часами. Я без діла не. Гарні квіти. Рано брата Бо в садок його(сидіти )(посадити )(розбудити )(водити )

Номер слайду 7

Доповнити речення прикметниками ,назвати дієслова і підкреслити. Жило собі кошеня:..., ...., .... .І звали його Пухнастик. Біля Пухнастика стояло ...., ....,.... курча.---Моя мама ..., ...., ....,--сказало кошеня.--А моя мама ..., ... . У неї...., .... голос !

Номер слайду 8

Скласти казку за малюнками

Номер слайду 9

Записати дієслова у три колонки. Співаю,співала,буду співати;читав,буду читати,читаю;слухала,буду слухати,слухаю;шукаю,шукала,будушукати. Теперішній час. Минулий час. Майбутній час

Номер слайду 10

Підсумок уроку. Дякую

pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку