Дієві онлайн-інстументи для роботи з НУШівцями або концепція "лінивого вчителя"

Про матеріал
У статті зазначено дієві онлайн-інструменти для роботи не тільки з НУШівцями, а й використовувати на уроках онлайн та офлайн з будь-яким класом
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

Дієві онлайн-інструменти для роботи з НУШівцями, або концепці «лінивого вчителя»»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виконала: Вчитель української мови та літератури

Опорний заклад загальної середньої освіти Розумівська школа

      Харьковська Анна Олександрівна 

 











 

 

Запоріжжя 

2022

 

 

Діти повинні жити у світі краси,

гри, казки, малюнка,

фантазії, творчості.

В.Сухомлинський

ВСТУП

Бурхливі зміни в житті людства в ХХІ столітті заклали підвалини принципово нової формації суспільних відносин — інформаційного суспільства.

Високі технології, інтернет, глобалізація та безліч інших невідомих раніше явищ і процесів довколишньої дійсності ставлять нові виклики і в системі освіти — галузі, яка найбільше та найшвидше має реагувати на подібні виклики.

Сучасна освіта багата на різноманітні інноваційні педагогічні технології, які спрямовані на реалізацію мети,  сучасних завдань освіти й заслуговують на увагу вчителів. Це і технології на основі особистісно орієнтованого педагогічного процесу, технології на основі активізації та інтенсифікації діяльності учнів, технології на основі дидактичного вдосконалення та реконструювання матеріалу, технології розвиваючого навчання тощо.

За допомогою чого, ми, вчителі,  можемо реалізувати сучасні завдання освіти та задовольнити потреби сучасного учня? Звичайно через онлайн інструменти, які дозволяють нам через гру дати знання нашим НУШівцям.

ОСНОВНА ЧАСТИНА

Технології та освіта сплетені досить тісно, практично у кожного вчителя є свої улюблені технологічні інструменти, які він використовує у своїй роботі, і які дозволяють йому дістати увагу учнів під час цікавих, захоплюючих шкільних занять. Але як і все, що має відношення до технології, інструменти безперервно оновлюються, а старі стверджуються, розширюючи сферу застосування або просто додаючи нові функції, більш актуальні для сучасної освіти, бажані  найбільш технологічно підкованими вчителями.

Новітні  інструменти освітніх технологій, необхідні у арсеналі кожного вчителя, чи то для особистого використання або ж у якості навчальних посібників,  у педагогічному процесі.

https://animoto.com/  дозволяє легко створювати відео-уроки або презентації для школи та обмінюватися ними з учнями.

 

Cтворити  приголомшливі хмари слів допоможе https://sites.google.com/ , вони стануть відмінним доповненням до уроків української  мови та літератури.

 

http://qrcoder.ru/ у сфері освіти можна зустріти все частіше і частіше. Якщо ми хочемо бути в тренді, нам знадобиться інструмент для створення і управління кодами.

 

https://quizlet.com/ полегшує процес створення навчальних посібників для школярів, особливо різних карток, які допомагають легко запам’ятати важливу інформацію.

 

http://puzzlecup.com/ полегшує роботу вчителя при перевірці прочитання змісту твору, адже створений вчителем кросворд учні розгадують з великим задоволенням .

 

https://wordwall.net/ - інструмент, який відриває перед нами різні завдання для створення вікторин, гри слів,  пропущене слово, знайти пару та ін.

 

https://padlet.com/ - інструмент, який буде цікавим учням під час рефлексії, актуалізації опорних знань, або підведення підсумків уроку.

 

https://www.pixton.com/ - інструмент, який використовують для створення коміксів.

 

 

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

  1. Найнеобхідніші онлайнові інструменти для організації змішаного навчання  https://cutt.ly/fXJEN2i
  2. Як технічно організувати дистанційне навчання https://cutt.ly/7XJRiSB
  3. Сім сучасних цифрових інструментів для вчителів, які варто опанувати вже цього літа! https://cutt.ly/tXJRlLQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
26 серпня 2022
Переглядів
435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку