Єдиний урок до тижня фізкультури і спорту з теми: "Мир, спорт, здоров'я"

Про матеріал

Пропаганда здорового способу життя, фізичної культури та спорту є важливим фактором для формування здорової нації. Українців здавна хвилювала тема здоров'я, про що свідчать прислів'я та приказки, крилаті вислови. Державна політика в усіх країнах світу спрямована на захист здоров'я і життя своїх громадян.

Перегляд файлу

Єдиний урок

 

Тема: Спорт, здоров’я, мир.

Мета: розкрити значення спорту для життя людини, познайомити з відомими спортсменами України, чемпіонами олімпійських ігор, показати розвиток спорту в нашому місті,

Розвивати вміння аналізувати отриману інформацію, створювати комп’ютерні презентації,

Виховувати прагнення до здорового способу життя, до занять спортом.

Обладнання: комп’ютерні презентації про спорт; вислови та афоризми про спорт, плакати та фотографії відомих спортсменів.

 

Хід уроку

 

Учитель: Головне завдання – всім здоровим бути!

Мусиш сам подбати – і не вередуй!

Тож про фізкультуру як же нам забути?

Дух і волю, й тіло вправами гартуй.

 

І зарядку треба нам щодня робити,

Й бігати, стрибати – всім потрібен рух!

А без цього, діти, в світі не прожити –

Лиш в здоровім тілі є здоровий дух!

 

   Найбільшою цінністю кожної держави є її люди, їх життя і здоров’я. Тож ми повинні пам’ятати, що наше здоров’я – це не лише наша особиста справа, це справа державна.

   Здоров’я, за визначенням ВООЗ, - це відсутність хвороб і стан фізичного, психологічного і соціального благополуччя. Здоров’я – це одна із вищих людських цінностей, джерело радості й мова щастя, запорука успіху в будь-якій справі, нормальний природний стан людини, внутрішня гармонія організму, форма прояву життя, багатство, про яке людина не думає, доживає і згадує про нього, витративши його.

   В нашому житті достатньо факторів, що погіршують наше здоров’я. Це гіподинамія (напруження функцій організму, викликане обмеженням рухової активності), переїдання, неправильний режим харчування, негативні емоції, стреси, алкоголь, нікотин, наркотики, екологічні забруднення. Загальна думка у всіх цивілізованих країнах зводиться до того, що вести здоровий спосіб життя – це престижно.

   А здоровий спосіб життя неможливий без спорту. Зміцнюють і поліпшують наше здоров’я такі фактори:

  • Рухова активність
  • Ранкова гігієнічна гімнастика
  • Біг
  • Ходьба
  • Прогулянка пішки
  • Плавання
  • Активний відпочинок
  • Спостереження за своїм організмом
  • Раціональне харчування

Всі ці фактори поєднує в собі спорт. Ви знаєте, що спорту приділяли багато уваги ще в стародавні часи. Адже не випадково батьківщиною Олімпійських ігор стала Стародавня Греція. А в ХІХ столітті спорт одержав загальне визнання в Європі, і були відроджені Олімпійські ігри, які на довгі століття до цього були забуті.

 

Комп’ютерна презентація про спорт

 

Учитель: Славну сторінку в історію спорту нашої країни вписали спортсмени нашого міста. Сьогодні спортивну славу міста примножують заслужений майстер спорту України, чемпіон України з кікбоксінгу, чемпіон Європи Роман Ширгер, тренер Федір Ширгер, тренер з легкої атлетики Ірина Скляренко, чемпіони України з кіокушин-карате Олексій Мержев і Максим Гребінник, чемпіони України з пауер-ліфтингу Руслан Рижих і Олександр Білий, майстер спорту, срібний призер чемпіонату світу серед ветеранів з греко-римської боротьби Микола Лож кін, майстер спорту, бронзовий призер чемпіонату світу з греко-римської боротьби Антон Бабко-Малий, майстер спорту, бронзовий призер чемпіонату України з веслування на байдарках і каное Валентин Заєць, заслужений тренер України з веслування Руслан Дігтяренко, бронзові призери чемпіонату України з боксу Михайло Шаблій та Ліпарит Устян, керівник спортивного клубу «Самурай» Володимир Завгородній, чемпіонка України з бігу на 10000м Марина Кушнір, бронзова призерка чемпіонату України з бігу на 800м Катерина Вандич і багато-багато інших. Протягом 2011 року в Ново московську підготовлено: 1 майстер спорту міжнародного класу (пауер-ліфтинг), 5 майстрів спорту(греко-римська боротьба, пауер-ліфтинг), 3 кандидати в майстри спорту(пауер-ліфтинг). ( за матеріалами «Новомосковської правди», 11 січня 2012 року).

 

Комп’ютерна презентація про спортсменів, олімпійських чемпіонів)

 

Учитель: Україна завершила олімпіаду в Пекіні з 27 медалями. Збірна України завершила 29-і Олімпійські ігри в Пекіні на одинадцятому місці в неофіційному командному заліку. Українські спортсмени завоювали 7 золотих, 8 срібних і 15 бронзових медалей. Олімпійським чемпіоном по боксу став Василь Ломаченко, срібною призеркою в бігові на 1500м Ірина Ліщинські, бронзовою призеркою в бігові на 1500м стала Наталія Тобіас. Призерами Олімпіади стали Тарас Данько (вільна боротьба), Вікторія Терещук (п’ятибор’я), Денис Юрченко (стрибки з шестом), Анна Безсонова (художня гімнастика) та інші.

 

Афоризми про спорт

  • Спорт – это единственное зрелище, в котором, несмотря на количество повторов, конец остается неизвестным. (Н.Саймон)
  • Спорт становится средством воспитания тогда, когда он – любимое занятие каждого. (В.Сухомлинский)
  • Как суконщики чистят сукно, выбивая его от пыли, так гимнастика очищает организм. (Гиппократ)
  • Физические упражнения могут заменить множество лекарств, но ни одно лекарство в мире не может заменить физические упражнения. (Анджело Моссо)
  • Бокс – это наука, исследующая человека на прочность (Виктор Жемчужников)
  • В боксе нет крутых, есть только те, кому еще не заехали в челюсть (Ежи Кулей, двукратный олимпийский чемпион по боксу)
  • Некоторые считают, что футбол – дело жизни и смерти. Они ошибаются: футбол гораздо важнее (Билл Шанкли).
  • Спорт: развлечение до седьмого пота (Морис Декобра)
  • Главное – не победа, а участие (Пьер де Кубертен; девиз спортсменов-олимпийцев)
  • О спорт, ты -  мир! (Пьер де Кубертен)

 

Учитель: Спорт можна вважати символом миру. В той рік, коли проходили в стародавній Греції Олімпійські ігри, припинялися війни між грецькими полісами, морські та сухопутні шляхи ставали безпечними, і всі бажаючі без перешкод могли добратися до місця проведення ігор. Так як держава дбає про мир і безпеку своїх громадян, то спорт є важливим засобом забезпечення миру  у відносинах з іншими країнами. Про те, що спорт є державною справою, свідчить той факт, що навіть депутати Новомосковської міської ради приймають участь у спортивних змаганнях. 3 лютого 2012 року на базі спортзалу Міського центру фізичного здоров’я населення пройшли змагання з настільного тенісу серед депутатів Новомосковської міської ради. А в 2011 році депутати вже брали участь в обласній спартакіаді, яка проводилась у Дніпропетровську.

   Закінчити наш урок мені хочеться афоризмом: «Фізичні вправи можуть замінити безліч ліків, але жодні ліки в світі не можуть замінити фізичні вправи». Так що займайтесь спортом, бо спорт – це здоров’я.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спорт – это единственное зрелище, в котором, несмотря на количество повторов, конец остается неизвестным.

 (Н.Саймон)

Спорт становится средством воспитания тогда, когда он – любимое занятие каждого.

(В.Сухомлинский)

Как суконщики чистят сукно, выбивая его от пыли, так гимнастика очищает организм. (Гиппократ)

 

 

 

Бокс – это наука, исследующая человека на прочность

(Виктор Жемчужников)

Физические упражнения могут заменить множество лекарств, но ни одно лекарство в мире не может заменить физические упражнения.

(Анджело Моссо)

 

Спорт: развлечение до седьмого пота

(Морис Декобра)

В боксе нет крутых, есть только те, кому еще не заехали в челюсть

(Ежи Кулей, двукратный олимпийский чемпион по боксу)

 

Некоторые считают, что футбол – дело жизни и смерти. Они ошибаются: футбол гораздо важнее

(Билл Шанкли).

 

 

Главное – не победа, а участие

(Пьер де Кубертен; девиз спортсменов-олимпийцев)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

О спорт,

ты -  мир!

(Пьер де Кубертен)

 

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
21 листопада 2018
Переглядів
2170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку