ДИСТАНЦІЙНИЙ КУРС ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ОСНОВИ АЛГОРИТМІЗАЦІЇ ТА ПРОГРАМУВАННЯ»

Про матеріал
ДИСТАНЦІЙНИЙ КУРС ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ОСНОВИ АЛГОРИТМІЗАЦІЇ ТА ПРОГРАМУВАННЯ». Презентовано зміст, подано посилання на дистанційний курс. Для доступу звертатися за адресою: natalkapoltava7476@gmail.com
Перегляд файлу

Відкрите навчальне середовище: підходи до глобальної інтеграції

                                                                                                                

 

 

ДИСТАНЦІЙНИЙ КУРС

ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ

«ОСНОВИ АЛГОРИТМІЗАЦІЇ ТА ПРОГРАМУВАННЯ»

 

 

Дистанційне навчання (ДН) є оптимальною формою організації ресурсно-орієнтованого навчання дисциплін комп’ютерного циклу в коледжі, елементи ДН органічно вписуються у навчальних процес на стаціонарі, на заочному відділенні, під час канікул, для організації самостійної роботи студентів, для виконання та перевірки домашніх завдань тощо, оскільки сам процес навчання при такій формі уможливлює додаткове закріплення навичок використання інформаційно-комунікаційних технологій, пошуку інформації за допомогою електронних та Інтернет-ресурсів, навичок, які б допомагали студентам швидко орієнтуватися в інформаційному просторі, самостійно засвоювати певні обсяги інформації та аналізувати їх, використовувати набуті навички у подальшій професійний діяльності, тим самим формуючи у студентів професійно значущі знання, уміння та навички роботи з комп’ютерною технікою і прикладними програмами як важливих компонентів інформаційної культури майбутнього кваліфікованого фахівця різних напрямів діяльності[1]. Для ефективної організації ДН стануть у пригоді дистанційні курси.

 

Дистанційний курс (ДК) – це комплекс навчально-методичних матеріалів та освітніх послуг, створених у віртуальному навчальному середовищі для організації ДН на основі інформаційно-комунікаційних технологій. Основними елементами ДК є комплекс електронних навчально-методичних матеріалів і система освітніх послуг, доступних будь-якому студентові з Інтернету[2].

 

 


Над розробкою дистанційного курсу для вивчення дисципліни «Основи алгоритмізації та програмування» https://sites.google.com/site/programacup/ одночасно працювали:

  • Кононец Наталія Василівна, доктор педагогічних наук, викладач інформатики та комп’ютерних технологій, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист Аграрного коледжу управління і права Полтавської державної аграрної академії;

 

  • Яцків Любов Федорівна, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, голова циклової комісії фундаментальних та спеціальних дисциплін спеціальності "Обслуговування програмних систем і комплексів" Стрийського коледжу Львівського Національного аграрного університету. 

 

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ

 

Адреса в Інтернеті:   https://sites.google.com/site/programacup/  

 

 

Створений нами дистанційний курс для вивчення дисципліни «Основи алгоритмізації та програмування» поєднує у собі усі характеристики та принципи створення дистанційних курсів і є сучасним електронним дидактичним ресурсом для вивчення дисципліни, яка викладається в агарних колежах України на спеціальностях широкого спектру.

Дистанційний курс для вивчення дисципліни «Основи алгоритмізації та програмування» створено за допомогою платформи https://sites.google.com, яка уможливлює створення сайтів просто (не потребує спеціальних умінь та знання мов програмування), швидко і, головне, безкоштовно, що особливо важливо, враховуючи сучасний стан фінансового забезпечення аграрних коледжів.

Для доступу до дистанційного курсу студентам достатньо мати аккаунт в Google та надіслати запит власникам курсу на відкриття доступу до нього.

 

 

Контакти власників дистанційного курсу:

 

 

Кононец Наталія Василівна

E-mail:

natalkapoltava@ukr.net, natalkapoltava7476@gmail.com  

 

Яцків Любов Федорівна

E-mail:

sdak@meta.ua  

 

 

 

 


Дистанційний курс для вивчення дисципліни «Основи алгоритмізації та програмування» містить наступні сторінки та можливості:

 

1. Головна сторінка

 

 

На головній сторінці зліва розміщено панель Навігація, яка уможливлює перегляд сторінок ДК.

Увага! Не всі сторінки ДК відображаються на цій панелі. Для перегляду усіх сторінок комплексу потрібно відкрити сторінку Карта сайту. 

Саме Карта сайту відкриває доступ до усіх тем, необхідних для вивчення дисципліни, а також до актуальної інформації, яку доцільно використовувати у процесі вивчення дисципліни.

ДК являє собою відкритий ресурс для постійного поповнення та оновлення з будь-якої точки світу. Права на редагування та наповнення мають викладачі Н. В. Кононец та Л. Ф. Яцків.

Дистанційний курс уможливить вивчення основ програмування у середовищах Pascal, Delphi7, Visual Basic.


2. Сторінка Карта сайту

 

 

3. Сторінка Лекції

Режим редагування сторінки

У режимі редагування можна завантажувати файли, додавати посилання, додавати з Диска Google, переміщувати файли, видаляти їх. Зазначимо, що ці операції можуть здійснювати лише адміністратори курсу. Студенти можуть лише переглядати та викачувати файли.

 

Можливості формування контенту ДК

 

Для студентів сторінки ДК мають наступний вигляд:

Фрагмент сторінки для студентів

 

4. Сторінка Практичні роботи

 

 

Сторінка Практичні роботи містить підсторінки Блок-схеми у Microsoft Visio,  Практичні роботи у Visual Basic, Програмування на мові Pascal.

 

5. Сторінка Практичні роботи у Visual Basic

 

6. Сторінка Блок-схеми у Microsoft Visio

7. Сторінка Програмування на мові Pascal

 

 

 

8. Сторінка Курсове проектування

 

 

9. Сторінка Контроль знань

 

10. Сторінка Бібліотека

 

11. Сторінка Відеоресурси

 

12. Сторінка Укладачі

 

До наповнення курсу можуть бути залучені й інші викладачі інформатики та комп’ютерної техніки.

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!

д.пед.н.Кононец Н.В., Яцків Л.Ф.


[1] Кононец Н. В. Створення дистанційних курсів для ресурсно-орієнтованого навчання дисциплін комп’ютерного циклу в коледжі [Електронний ресурс] / Кононец Наталія // Матеріали Міжнар. Інтернет-конференції [«Неперервна освіта в педагогічних ВНЗ: стан, проблеми, перспективи»], (Умань, 24 квітня 2015 р.). – Умань, 2015.  Режим доступу: http://sno.udpu.org.ua/forum/viewthread.php?thread_id=216

[2] Кононец Н. В. Електронний навчальний ресурс “Інформатика+” як засіб ресурсно-орієнтованого навчання студентів [Електронний ресурс] / Кононец Наталія Василівна // Матеріали наук.-практ. Інтернет-конференції [“Інформаційні технології в навчальному процесі 2013”] / Чернігівський обласний інститут післядипломної пед. освіти імені К. Д. Ушинського. – Чернігів, 2013. Режим доступу: http://ikt-cn.org/images/kononets_13.pdf

doc
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
18 жовтня 2019
Переглядів
582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку