Добре діло (виховний проект) «Патріот у кожному з нас»

Про матеріал
Добре діло (виховний проект) «Патріот у кожному з нас» Загальна тема: «Роби добро і залучай до цього інших»
Перегляд файлу

1

 

ЧЕРВОНОБЛАГОДАТНЕНСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І –ІІІ СТУПЕНІВ – ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД» ГОРНОСТАЇВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

ЗВІТ

про Добре діло  (виховний проект)

«Патріот у кожному з нас»

Загальна тема: «Роби добро і залучай до цього інших»

Здійснений (проведений) на території сіл Червоноблагодатне та Ясна Поляна з вересня 2016 по квітень 2017 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виховник: Олєйніков Руслан Вікторович, учитель трудового навчання

Підготувала: Олєйнікова В.В., учитель української мови і літератури

 

 

 

 

c. Червоноблагодатне

2017

АНОТАЦІЯ

 Ми з вами – громадяни сучасної України, молодої держави в центрі Європейського континенту. Від нас залежить, якою стане наша рідна держава.

 Провідною ідеєю виховної роботи нашого навчально-виховного комплексу  є національно-патріотичне виховання. Одними з головних наших правил є правила – допоможи ближньому та будь справжнім патріотом своєї Батьківщини.

 Працюючи над проектом «Роби добро і залучай до цього інших», учні намагалися довести, що саме спільними зусиллями з іншими можна досягти значних результатів.

 Вся ідея проекту спрямована на формування духовності, формування учня як громадянина, патріота своєї землі, особистості, яка завжди прийде на допомогу, не забуде своїх воїнів, що полягли у боях за Україну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗМІСТ

1. Анотація..............................................................................................................2

2. Зміст ....................................................................................................................3

3. Довідкові  відомості...........................................................................................4

4. Фотографії ..........................................................................................................6

5. Опис Доброго діла ............................................................................................9

6. Підсумки, висновки, рекомендації ................................................................11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОВІДКОВІ ВІДОМОСТІ

 

 Виховний проект «Роби добро та залучай до цього інших» реалізовувався на базі Червоноблагодатненського навчально-виховного комплексу, села Ясна Поляна,  братській могилі в Соломках.

 1. Місце проведення доброго діла: Червоноблагодатненський навчально-виховний комплекс.

 Адресна спрямованість: допомога дошкільній групі та вихователю групи.

 Час проведення: квітень 2017 року.

 Завдання: допомогти упорядкувати територію дошкільного закладу.

 Результати: упорядковано територію дошкільного закладу, а саме: закладено три  клумби, висаджено дерева, облаштовано паркан зі скатів.

 2.  Місце проведення доброго діла: село Ясна Поляна, а саме: братська могила воїнам Великої вітчизняної війни.

 Час проведення: квітень 2017.

 Завдання: прибрати територію братської могили.

 Результати: прибрано всю прилягаючу територію могили воїнів Великої вітчизняної війни.

 3. Місце проведення доброго діла: братська могила в Соломках.

 Час проведення: квітень 2017.

 Завдання: прибрати територію братської могили в Соломках разом з учнями 7-11 класів та вчителями.

 Результати: прибрано всю прилягаючу територію могили воїнів Великої вітчизняної війни.

 

 

 

 

 

 

ФОТОГРАФІЇ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОПИС ДОБРОГО ДІЛА (ЗАХОДУ)

 Стрижнем усієї системи виховання в Україні є національна ідея, яка відіграє роль об’єднуючого, консолідуючого фактора у суспільному розвиткові, спрямованого на вироблення життєвої позиції людини, становлення її як особистості, як громадянина своєї держави. Національний характер виховання полягає у формуванні молодої людини як громадянина України незалежно від етнічної приналежності. Головною метою проектної діяльності з національно-патріотичного виховання у нашому навчально-виховному комплексі є: набуття молодим поколінням соціального досвіду; успадкування духовних надбань українського народу; формування у молоді, незалежно від національної належності, рис громадянина української держави; розвиток духовності; формування моральної, художньо-естетичної, правової, трудової, екологічної культури.. Всі люди, котрі мешкають в Україні, є різними за поглядами, уподобаннями, мовою, національністю, вірою тощо. Водночас нас об’єднує те, що всі ми є громадянами України. Але бути справжніми громадянами країни означає не лише проживати на її території, а насамперед дбати про неї, бути свідомими та активними членами її громади. Ми маємо виховати в собі громадянськість як усвідомлення власної ролі в житті суспільства, активне прагнення до його вдосконалення відповідно до демократичних норм і цінностей. Саме тому нами було обрано такий напрямок роботи.

 Наш рій «Соколята» працював у двох напрямках: патріотичному, благодійному. А це вшанування пам’яті героїв Великої вітчизняної війни, догляд за їх могилами разом з учнями та вчителями Червоноблагодатненського навчально-виховного комплексу та допомога діткам та вихователю дошкільного закладу Ковальчук Н. Ф в облаштуванні території садочку.

 Учні школи не тільки турбуються про те, щоб не знищувати екосвіт  нашої місцевості, а й дбають про його примноження. Тому наш рій з радістю  відгукнувся на пропозицію вихователя дошкільного закладу (Н. Ф. Ковальчук) допомогти облаштувати їх територію клумбами, парканом зі скатів, деревами. В результаті садочок отримав три квіткові клумби зі скатів, паркан зі скатів та фруктові дерева. Отже, дітки садочку та школярі  матимуть змогу під час  прогулянок милуватися красою клумб із квітами, що вже висаджували дітки з вихователем садочку.

 «Тут обелісків ціла рота, стрижі над кручею стрижуть,  високі цвинтарні ворота високу тишу стережуть…» Ці слова нікого не можуть залишити байдужим, не торкнувши найчутливіші струни душі.

 Травень. Це не лише місяць весни, цвітіння, тепла. Це ще й місяць найважливішого свята всіх часів і народів – свято Перемоги. Отже, з метою вшанування пам'яті загиблих воїнів під час Великої Вітчизняної війни, ми провели заходи по підготовці до  8, 9 травня: прибирання територій пам’ятників та братських могил, висаджування квітів тощо. Наш рій «Соколята» разом з учнями 7-11 класів та вчителями взяли активну участь   у впорядкуванні братської  могили в Соломках, братської могили, що знаходяться на території  села Ясна Поляна, прибрали територію біля пам’ятника загиблим воїнам.

 Ці заходи були для учнів не лише трудовим актом. Це було священнодійство, до якого діти поставилися з великою відповідальністю та трепетом. І таке ставлення підростаючого покоління до нашого минулого, історії, пам'яті дає всі підстави вірити, що, дійсно, «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

 Отже, наш рій «Соколята» не тільки приходить на допомогу іншим, а й намагається залучати до суспільно-корисної роботи всіх учнів.

 

 

 

 

 

 

ПІДСУМКИ, ВИСНОВКИ, РЕКОМЕНДАЦІЇ

 Отже, за час роботи нашого рою ми повністю виконали поставлені перед нами завдання. Ми працювали у двох напрямках: патріотичному і благодійному і цим ми не збираємось обмежуватись.

 Саме кропітка робота нашого рою, учнів, вчителів, вихователя нашого навчально-виховного комплексу, проведені заходи сприяли громадянському змужнінню, допомогли учням зростати свідомими громадянами України. За цей час були створені дійсно дієві системи роботи щодо патріотичного і громадянського виховання підростаючого покоління.

  Отже, організовуючи, на перший погляд, невеликі, але реальні справи у своєму закладі, учні вчаться бути компетентними та відповідальними громадянами своєї держави, переповнюються оптимістичними почуттями за долю України, усвідомлюючи, що кожен з них і всі разом можуть зробити реальний внесок у розбудову своєї рідної Батьківщини.

 

doc
Додано
10 лютого 2021
Переглядів
264
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку