Додаткові матеріали до уроку виробничого навчання на тему: "Приготування страв зі смаженої риби"

Про матеріал
Додаткові матеріали до уроку виробничого навчання при вивченні теми "Приготування страв зі смаженої риби", "Приготування напівфабрикатів для смаження риби у фритюрі". Для майстрів виробничого навчання та здобувачів освіти.
Перегляд файлу

Приготування страв зі смаженої риби. Приготування напівфабрикатів з риби для смаження у фритюрі, на решітці, на вертелі

Для смаження у фритюрі використовують рибу цілою, порційними шматочками, які нарізають з пластованої риби на чисте філе. Рибу нарізають під кутом 30º, обсушують, посипають сіллю, обмочують у молоці, панірують у борошні, змочують у льєзоні і обкачують у білій паніровці (подвійне панірування) або в тісті «кляр». Смажена риба буде смачна, якщо до білої паніровки додати тертий сир. Мета панірування – зменшити витікання соку і випаровування води з поверхні виробів, внаслідок чого утворюється апетитна рум’яна кірочка, готовий виріб буде соковитим.

 

Напівфабрикати  для смаження у фритюрі

 

 

Для страви «Риба фрі»

Чисте філе риби нарізають на порційні шматки у вигляді ромба, солять, перчать, панірують у подвійній паніровці

 

 

Для страви «Риба смажена з зеленим маслом (кольбер)»

C:\Users\Надя\Desktop\квпвкп.jpgНапівфабрикати нарізають з потовщених частин філе без шкіри і кісток у вигляді стрічки 4-5 см завширшки, 1-1,5 см завтовшки, 15-20 см завдовжки, злегка відбивають сікачем, змоченим холодною водою, обкачують у борошні, солять, посипають перцем, панірують у подвійній паніровці. Напівфабрикат згортають з обох боків, надають форми вісімки і сколюють шпажкою. Для напівфабрикату у вигляді бантика філе нарізають на порційні шматочки прямокутної форми або у вигляді ромба. Роблять розріз, згортають у вигляді бантика і обкачують у льєзоні і сухарях.

 

 

 Для страви «Риба смажена в тісті (орлі)»

Чисте філе риби нарізають брусочками 1 см завтовшки і 8-10 см завдовжки (іноді можна нарізати кубиками), складають у посуд, який не окислюється і маринують на холоді 20-30 хв. Для маринування рибу посипають сіллю, перцем, дрібно посіченою зеленню петрушки, збризкують лимонним соком або лимонною кислотою, олією і все перемішують. Під час маринування під дією кислоти білки риби набухають, м’якоть стає ніжною й ароматною. Перед смаженням брусочки риби зануряють у рідке тісто – кляр

 

 

Для смаження на решітці (риба гриль або барбекю) використовують порційні шматки з чистого філе або порційні шматки риби осетрових порід без шкіри і хрящів. Шматки нарізають під гострим кутом  товщиною 1,5 см, обсушують, солять, посипають перцем і прянощами, змочують у розтопленому вершковому маслі, панірують в сухарній (або білій) паніровці. Або маринують з додаванням олії, лимонної кислоти, перцю, солі і нарізаної зелені петрушки 10 -20 хв. Напівфабрикати з великої риби бувають натуральними і панірованими.

Барбекю (англ. barbecue, фр. Barbecue, скор. BBQ) - спосіб приготування продуктів харчування на розпеченому тліючому вугіллі, палаючому газі або електронагрівачі; а також назва самої страви.

Для смаження на шпажці (на вертелі) напівфабрикати готують із ланок осетрових риб, зрізуючи шкіру і хрящі нарізають під прямим кутом по 2-4 шматочки на порцію, обшпарюють, промивають, обсушують, посипають сіллю, перцем, нанизують на шпажку, змазують жиром. Іноді маринують як для смаження на решітці.

 

 

 

docx
Додано
17 грудня 2020
Переглядів
2037
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку