Технологічна картка
Кава на молоці
Рецептура № 1017 Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби 2007 р.
Найменування сировини |
Витрати сировини на 1 п, г |
|
Брутто |
Нетто |
|
Кава натуральна |
20 |
20 |
Молоко |
75 |
75 |
Вода |
143 |
143 |
Цукор |
25 |
25 |
Вихід |
- |
200 |
Технологія приготування
В посуд засипають каву, заливають холодною водою, доводять до кипіння і додають каву, цукор, доводять до кипіння, подають
Правила подавання
Подають каву з молоком в чайній чашці, поставленій на блюдці. Температура подавання – 70 С.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд - в чашці непрозорий напій, без осаду.
Смак і запах - Солодкий, аромат кави і молока.
Колір - світло - коричневий.
Консистенція – однорідна, консистенція.
Технологічна карта
Какао з молоком
Рецептура № 1025 Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби 2007 р.
Найменування сировини |
Витрати сировини на 1 п, г |
|
Брутто |
Нетто |
|
Какао порошок |
5 |
5 |
Молоко |
130 |
130 |
Вода |
80 |
80 |
Цукор |
25 |
25 |
Вихід |
- |
200 |
Технологія приготування
Молоко кип’ятять. Какао порошок змішують з цукром, додають невелику кількість кип’яченої води, розтирають в однорідну масу. Потім при безперервному помішуванні вливають гаряче молоко, кип’ячену воду, доводять до кипіння.
Правила подавання
Подають какао з молоком в чайній чашці з блюдцем. Температура подавання – 70 С.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд - какао акуратно налите в чашці.
Смак і запах - смак насичений, характерний для какао, солодкий, аромат ніжний.
Колір - бежевий
Консистенція – однорідна, рідка.
Технологічна карта
Какао з молоком згущеним
Рецептура № 1026 Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби 2007р.
Найменування сировини |
Витрати сировини на 1 п, г |
|
Брутто |
Нетто |
|
Какао-порошок |
5 |
5 |
Молоко згущене |
49 |
49 |
Цукор |
3 |
3 |
Вода |
164 |
164 |
Вихід |
|
200 |
Технологія приготування
Молоко згущене розводять гарячою водою і доводять до кипіння . Какао-порошок змішують з цукром, добавляють невелику кількість кип'яченої води і розмішують в однорідну масу. Потім при безперервному помішуванні вливають гаряче молоко, розведене водою і доводять до кипіння.
Правила подавання
Подають какао з молоком згущеним в чашці з блюдцем. Температура подавання 70 градусів .
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд - рідина акуратно налита в чашку.
Смак і запах - солодкий, аромат какао із згущеним молоком.
Колір - світло коричневий.
Консистенція - рідка, однорідна.
Технологічна картка
Шоколад
Рецептура № 1029 Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби 2007 р.
Найменування сировини |
Витрати сировини на 1 п, г |
|
Брутто |
Нетто |
|
Шоколад |
10 |
10 |
Цукор |
25 |
25 |
Молоко |
130 |
130 |
Вода |
80 |
80 |
Вихід |
|
200 |
Технологія приготування
Для приготування шоколаду використовують шоколад в плитці. Шоколад подрібнюють, розводять невеликою кількістю кип'яченої води відповідно норми, заварюють.
Правила подавання
Подають шоколад в чашці з блюдцем. Температура подавання 70 градусів .
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд - шоколад акуратно налитий в чашку.
Смак і запах - насичений шоколадний смак, з гірким присмаком.
Колір - темно- коричневий
Консистенція - рідка, однорідна..