Технологічна схема приготування вареників
№ з/п |
Малюнок |
Технічні умови |
Посуд |
||
1 |
|
Пшеничне борошно просіюють, насипають гіркою, посередині роблять заглиблення, в яке вливають холодну воду, проціджений розчин солі, соди і цукру |
Миска |
||
2 |
|
Додають сирі збиті яйця |
Миска |
||
3 |
|
Замішують круте тісто. Тісто місять доти, доки воно не набуде однорідної консистенції (готове тісто відстає від рук і стінок посуду). Після натискання пальцем на його поверхню ямочка вирівнюється. Тісто залишають на 30-40 хв, накривши серветкою або кришкою, для набухання клейковини і надання йому еластичності.
|
Розробна дошка |
||
4 |
|
З тіста роблять валик, який нарізують невеликими шматочками, розкачують кружальця, завтовшки 1.5-2 см |
Дерев’яна качалка |
||
5 |
|
В середину кладуть начинку (12-13 г на 1 шт) |
|
||
6 |
|
Краї з’єднують, защипують, надаючи форму півмісяця |
|
||
7 |
|
Вареники кладуть у киплячу підсолену воду і варять 5-7 хв при слабкому кипінні |
Каструля |
||