Урок виробничого навчання з теми:"Приготування прісного тіста та вироби з нього"

Про матеріал
Додатковий матеріал для уроку виробничого навчання з теми "Приготування вареників"
Перегляд файлу

Технологічна схема приготування вареників

№ з/п

Малюнок

Технічні умови

Посуд

1

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\вареники\pelmkapustkur01.jpg

Пшеничне борошно просіюють, насипають гіркою, посередині роблять заглиблення, в яке вливають холодну воду, проціджений розчин солі, соди і цукру

Миска

2

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\вареники\pelmkapustkur02.jpg

Додають сирі збиті яйця

Миска

3

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\вареники\pelmkapustkur07.jpg

Замішують круте тісто. Тісто місять доти, доки воно не набуде однорідної консистенції (готове тісто відстає від рук і стінок посуду). Після натискання пальцем на його поверхню ямочка вирівнюється. Тісто залишають на 30-40 хв, накривши серветкою або кришкою, для набухання клейковини і надання йому еластичності.

 

Розробна дошка

4

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\вареники\pelmkapustkur08.jpg

З тіста роблять валик, який нарізують невеликими шматочками, розкачують кружальця, завтовшки 1.5-2 см

Дерев’яна качалка

5

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\вареники\pelmkapustkur09.jpg

В середину кладуть начинку (12-13 г на 1 шт)

 

6

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\вареники\varenikikaz03.jpg

Краї з’єднують, защипують, надаючи форму півмісяця

 

7

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\вареники\varenikikaz04.jpg

Вареники кладуть у киплячу підсолену воду і варять 5-7 хв при слабкому кипінні

Каструля

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
11 грудня 2020
Переглядів
631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку