Додатковий матеріал уроку виробничого навчання з теми: "Технологія приготування страв з яєць"

Про матеріал
Додотковий матеріал для закріплення теоретичних знань здобутих на уроках виробничого навчання.
Перегляд файлу

Технологія приготування страв з варених яєць

 

8 способів приготування яєць по-новому

 

https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/672/672688_3_w_590.jpg?v=0

 

Яйця-пашот

Це яйця, зварені в мішечки, але без шкаралупи. Традиційний французький сніданок має дуже ніжну кремоподібну консистенцію жовтка, оповиту пелюстками білка.

Яйця повинні бути свіжими (не більше 4 днів), а вода в процесі приготування не повинна дуже кипіти.

У невеликій каструлі довести до слабкого кипіння воду, додати 2 столові ложки оцту (необхідний для того, щоб надати щільність воді і зберегти форму яйця).

Великою ложкою або лопаткою зробити у воді воронку, в яку акуратно, щоб не пошкодити жовток, ввести сире яйце. Варити 1 хвилину, після чого вимкнути вогонь і залишити яйце в гарячій воді хвилин на 5-10.

Вийняти шумівкою, помістити на паперову серветку для видалення зайвої води, подати з гарячою грінкою, листям салату і улюбленим соусом.

 

Варіанти:

Харчову плівку помастити олією або вершковим маслом, вистелити плівкою чашку, розбити в неї сире яйце.

Зав'язати кінці плівки ниткою, опустити мішок в киплячу воду, варити 5 хвилин (довше варити - крутіший вийде жовток).

Готовий пашот покласти на грінку, приправити меленим перцем і будь-яким соусо

 

 

 

Яйця Орсіні

Оригінальна заміна звичної яєчні і омлету. Готується швидко, виходить смачно

 

Інгредієнти:

яйця - 3 шт

твердий сир - 50 г

зелень, чорний перець, сіль - за смаком.

 

Технологія приготування:

Поки духовка розігрівається (до 150 градусів), натерти твердий сир.

Відокремити білки від жовтків так, щоб жовтки залишилися в шкарлупках, збити білки з сіллю в міцну піну.

У змащену маслом форму викласти збиті білки, розрівняти лопаткою, зробити 3 поглиблення на максимальній відстані один від одного.

Вилити в поглиблення жовтки, додати тертий сир, покласти зверху невеликі шматочки вершкового масла. Випікати 15-20 хвилин, посипати зеленню.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Яйця по-сардскому (смажено-варені яйця)

Проста оригінальна  закуска італійського походження.

 

Інгредієнти:

яйця - 6 шт.

олія - 3 ст. л.

винний оцет - 4 ч. л.

часник - 2 зубчики

петрушка - для прикраси

хлібні крихти - 2-3 ст. л.

 

Технологія приготування:

Відварити круто яйця, охолодити і почистити. Розрізати навпіл. Сіль, оцет і олію нагріти в сковороді на середньому вогні, покласти яйця жовтком вниз.

Обсмажити їх з двох сторін, періодично перевертаючи. Викласти яйця на тарілку.

У цій же сковороді обсмажити подрібнений часник із зеленню, додати хлібні крихти і готувати їх до золотистого кольору.

Викласти отриману масу на яйця. Закуска готова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кокот-яйця з куркою і овочами

 

Інгредієнти:

яйця - 4 шт.

куряча грудка - 1 шт.

несолодкий йогурт - 1 склянка

морква - 2 шт.

селера - 1 стебло

цибуля-порей (тільки біла частина) - 1 стебло

зелень, сіль, перець - за смаком

 

 

Технологія приготування:

Грудку порізати невеликими шматками, овочі - соломкою. Дрібно нарізати зелень.

Заправити все йогуртом. Посолити та поперчити. Залишити маринуватися на 20 хвилин.

М'ясо з овочами розкласти в дві форми для запікання (кокотниці, звідси й назва). Зверху обережно ввести по 2 яйця.

Випікати до готовності, при t 180 ° С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Паштет з яєць з горіхами, або паштет для вегетаріанців

 

 

Інгредієнти:

яйця - 2 шт.

цибуля - 1 шт.

сіль, перець - за смаком

невелика жменя будь-яких горіхів

олія - для смаження.

 

 

Технологія приготування:

Відварити яйця. Цибулю обсмажити на олії на слабкому вогні до готовності.

Горіхи подрібнити (в блендері або кавомолці). Яйця, цибулю, горіхи, сіль, перець покласти в чашу.

Подрібнити до однорідної маси. Подавати з грінками.

 

 

 

 

 

 

 

 

Жульєни з перепелиними яйцями

 

 

Інгредієнти:

перепелинні яйця - 6 шт.

печериці - 250 г

тертий пармезан - 100 г.

цибуля-порей (тільки біла частина) - 1 стебло

вершки 22% - 200 мл

сіль і перець - за смаком

 

 

 

Технологія  приготування:

Гриби і цибулю-порей тонко нарізати, обсмажити на олії.

Перекласти в миску, посолити, поперчити.

Розігріти духовку до 200 ° С. 100 мл вершків розлити в 6 однакових формочок для запікання.

Зверху викласти цибулю з грибами, посипати тертим сиром. Влити в кожну порцію по 1 яйцю, зверху влити вершки.

Готувати в розігрітій до 200 ° С хвилин 20.

 

doc
Додано
8 грудня 2021
Переглядів
547
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку