Технологія приготування страв з варених яєць
8 способів приготування яєць по-новому
Яйця-пашот
Це яйця, зварені в мішечки, але без шкаралупи. Традиційний французький сніданок має дуже ніжну кремоподібну консистенцію жовтка, оповиту пелюстками білка.
Яйця повинні бути свіжими (не більше 4 днів), а вода в процесі приготування не повинна дуже кипіти.
У невеликій каструлі довести до слабкого кипіння воду, додати 2 столові ложки оцту (необхідний для того, щоб надати щільність воді і зберегти форму яйця).
Великою ложкою або лопаткою зробити у воді воронку, в яку акуратно, щоб не пошкодити жовток, ввести сире яйце. Варити 1 хвилину, після чого вимкнути вогонь і залишити яйце в гарячій воді хвилин на 5-10.
Вийняти шумівкою, помістити на паперову серветку для видалення зайвої води, подати з гарячою грінкою, листям салату і улюбленим соусом.
Варіанти:
Харчову плівку помастити олією або вершковим маслом, вистелити плівкою чашку, розбити в неї сире яйце.
Зав'язати кінці плівки ниткою, опустити мішок в киплячу воду, варити 5 хвилин (довше варити - крутіший вийде жовток).
Готовий пашот покласти на грінку, приправити меленим перцем і будь-яким соусо
Яйця Орсіні
Оригінальна заміна звичної яєчні і омлету. Готується швидко, виходить смачно
Інгредієнти:
яйця - 3 шт
твердий сир - 50 г
зелень, чорний перець, сіль - за смаком.
Технологія приготування:
Поки духовка розігрівається (до 150 градусів), натерти твердий сир.
Відокремити білки від жовтків так, щоб жовтки залишилися в шкарлупках, збити білки з сіллю в міцну піну.
У змащену маслом форму викласти збиті білки, розрівняти лопаткою, зробити 3 поглиблення на максимальній відстані один від одного.
Вилити в поглиблення жовтки, додати тертий сир, покласти зверху невеликі шматочки вершкового масла. Випікати 15-20 хвилин, посипати зеленню.
Яйця по-сардскому (смажено-варені яйця)
Проста оригінальна закуска італійського походження.
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.
олія - 3 ст. л.
винний оцет - 4 ч. л.
часник - 2 зубчики
петрушка - для прикраси
хлібні крихти - 2-3 ст. л.
Технологія приготування:
Відварити круто яйця, охолодити і почистити. Розрізати навпіл. Сіль, оцет і олію нагріти в сковороді на середньому вогні, покласти яйця жовтком вниз.
Обсмажити їх з двох сторін, періодично перевертаючи. Викласти яйця на тарілку.
У цій же сковороді обсмажити подрібнений часник із зеленню, додати хлібні крихти і готувати їх до золотистого кольору.
Викласти отриману масу на яйця. Закуска готова.
Кокот-яйця з куркою і овочами
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.
куряча грудка - 1 шт.
несолодкий йогурт - 1 склянка
морква - 2 шт.
селера - 1 стебло
цибуля-порей (тільки біла частина) - 1 стебло
зелень, сіль, перець - за смаком
Технологія приготування:
Грудку порізати невеликими шматками, овочі - соломкою. Дрібно нарізати зелень.
Заправити все йогуртом. Посолити та поперчити. Залишити маринуватися на 20 хвилин.
М'ясо з овочами розкласти в дві форми для запікання (кокотниці, звідси й назва). Зверху обережно ввести по 2 яйця.
Випікати до готовності, при t 180 ° С.
Паштет з яєць з горіхами, або паштет для вегетаріанців
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
сіль, перець - за смаком
невелика жменя будь-яких горіхів
олія - для смаження.
Технологія приготування:
Відварити яйця. Цибулю обсмажити на олії на слабкому вогні до готовності.
Горіхи подрібнити (в блендері або кавомолці). Яйця, цибулю, горіхи, сіль, перець покласти в чашу.
Подрібнити до однорідної маси. Подавати з грінками.
Жульєни з перепелиними яйцями
Інгредієнти:
перепелинні яйця - 6 шт.
печериці - 250 г
тертий пармезан - 100 г.
цибуля-порей (тільки біла частина) - 1 стебло
вершки 22% - 200 мл
сіль і перець - за смаком
Технологія приготування:
Гриби і цибулю-порей тонко нарізати, обсмажити на олії.
Перекласти в миску, посолити, поперчити.
Розігріти духовку до 200 ° С. 100 мл вершків розлити в 6 однакових формочок для запікання.
Зверху викласти цибулю з грибами, посипати тертим сиром. Влити в кожну порцію по 1 яйцю, зверху влити вершки.
Готувати в розігрітій до 200 ° С хвилин 20.