Документ. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітрі

Про матеріал
Документ. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітріДокумент. Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітрі
Перегляд файлу

Ігри для уроків "Дизайн і технології" 1-4 клас НУШ на свіжому повітрі

  1. Гра «Без клею»

Гра переважно для проведення восени, бо тоді більше кольорових листочків. Діти на шкільному подвір’ї збирають листочки дерев, кущів, травинки, гілочки дерев, горіхи, насіння, каштани. Після того вони зі своїх зібраних матеріалів створюють аплікацію без клею, просто оформлюючи картинку на тканині (для цього потрібно винести декілька парт на вулицю чи скористатися лавами на спортивному майданчику). Створивши аплікацію з природних матеріалів на певну тему, вчитель її оцінює, а потім діти отримають завдання додому засушити листочки та інші зібрані матеріали.

  1. Гра «Який в тебе настрій?»

Кожна дитина з дому приносить солоне тісто. На шкільному подвір’ї діти знаходять дерева, на корі яких будуть створювати свої личка з настроєм. Вчитель допомагає дітям зробити форму обличчя з тіста на приліпити його до кори дерева. Потім діти за допомогою природних матеріалів оформляють личка. Для дітей це дуже цікаво, а вчитель так може оцінити емоційний стан дітей.

  1. Гра «Впізнай хто!»

Діти на землі\асфальті створюють личка своїх однокласників із природних матеріалів. А після того всі разом дивляться на кожну роботу і впізнають, хто це.

  1. Гра «Що це?»

Вчитель ховає на шкільному подвір’ї речі в коробочках, які діти використовують на уроках трудового навчання. Діти знаходять їх за допомогою карти. Знайшовши якийсь предмет (ножиці, голка з ниткою, клей, шило тощо) діти збираються до купи і пригадують правила техніки безпеки з цим предметом.

  1. Гра «Мозаїка»

Діти приносять з дому пластмасові кришечки та клей «Дракон» (по можливості, або клей вчителя). Вчитель забезпечує 2-3 робочі полотна дітей надворі (якісь дошки, до яких можна буде приклеїти кришечки). Клас об’єднується у 2-3 групи і створює «аплікації» з кришечок на полотні за прикладом-малюнком, що надає вчитель. Діти звертають увагу на те, як можна використовувати пластик вторинно.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кучер Світлана
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
2 липня 2022
Переглядів
655
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку