документ "Моніторинг"

Про матеріал
Підведення підсумків навчально – виховної діяльності учня, охопленого інклюзивним навчанням за І семестр 2022–2023 н.р.
Перегляд файлу

Підведення підсумків навчально – виховної діяльності учня 3-А класу ПІП,  охопленого інклюзивним навчанням за І семестр 2022–2023 н.р.

 

     Відповідно до медичного діагнозу та висновку ___________ ІРЦ шкільна команда супроводу склала ІПР в якій проаналізувала потенційні можливості та потреби учня на поточний навчальний рік. Для ____________не підходить базова навчальна програма НУШ . Для нього були модифіковані програми з основних навчальних галузей: математична, мовно-літературна, решта галузей адаптовані.

 На початку навчального року ставились такі цілі:

  • Українська мова: правильно тримати ручку; самостійне письмо допоміжних елементів букв; письмо букв; вимова та розпізнавання письмових букв .
  • Літературне читання: розвивати фонематичний слух на основі програмового матеріалу, розвивати мовлення учня, розширити уявлення про номінативну роль слова, збагачувати активний та пасивний словник, виховувати витривалість.
  • Математика: розвивати вміння лічби в межах 100,  вивчення та письмо цифр, розв’язування простих задач; розвивати увагу, пам'ять, намагатися порівнювати групи предметів, розрізняти геометричні фігури, орієнтуватися в просторі.
  • ЯДС : розширювати уявлення про навколишній світ, вчити розрізняти групи тварин, пори року, явища природи, любити і берегти природу.
  • Мистецька галузь: всі завдання намагатися виконувати в ігровій формі, розвивати дрібну моторику (пластилін, мозаїка, пазли, тощо),  спонукати до самостійного виконання роботи, удосконалювати навички вирізування та різання паперу за шаблоном, слухання музичного твору, спів пісень.
  • Фізична: намагатися привести у норму координацію рухів, стимулювати до виконання ранкової зарядки, нормалізувати режим дня, формувати правильну поставу, удосконалювати навички статичних та динамічних ігор.

Цілі з української мови  досягнуті частково: словниковий запас бідний, те що дитина нібито засвоїла, швидко забуває, адже увага та пам'ять у неї нестабільні. Навчився тримати ручку, списувати із запропонованого письмового зразка. З друкованого списувати ще важко.

Літературне читання :слухаємо твори епізодами, уважність відсутня, розуміння прочитаного на основі малюнкового тесту,

 Математика: сформоване вміння лічби в межах 100,  самостійне  письмо цифр, порівнює групи предметів, розрізняє геометричні фігури, важко орієнтується в просторі, розв’язує прості задачі за допомогою та зразком.

Я досліджую світ: розширили уявлення про навколишній світ, розрізняє групи тварин частково, пори року плутає, явища природи показує пальцем на картинках(дощ, сніг, туман , веселка), емоційно передає ставлення до цуценят, кошенят. Проводимо роботу на розвиток дрібної моторики руки (кінезіологічні вправи, різання, ліплення, складання пазлів, пірамід).

Сфери  розвитку

Когнітивна   сфера 

Спостерігається  у  дитини  низький  рівень   функціонування  когнітивних  процесів. Елементарну  інструкцію  виконує  частково. Допомогу  використовує  вибірково. Мимовільна  увага  переважає  над  довільною. Увага  нестійка, часте відволікання, відсутня  достатня  концентрація  уваги  на  певному  завданні. Недостатньо  сформовані  мислительні  операції: аналіз, синтез, порівняння. Переважає предметно-образне мислення. Пам’ять  короткотривала, об’єм  її  недостатній.

Мовленнєва сфера

Граматична  складова  мовлення  порушена  та  сформована  недостатньо. Речення  при  вимові  прості, непоширені. Спілкується  за допомогою  окремих  слів, словосполучень. В  дитини  часто  виникають  труднощі  сформулювати  власну  думку.

Емоційно-вольова  сфера

Емоційно-вольова  сфера  незріла: учень  часто  втомлюється. Поведінка  хлопчика  іноді не  адекватна. Процеси  гальмування  переважають  над  процесами  збудження. Спостерігаються  навички  самоконтролю; інколи проявляє  позитивні  емоції  під  час  занять. 

Соціальна сфера

 Сприяти всебічному розвиткові дитини, вчити спілкуватися з однолітками через засоби інтернету, та живого вуличного спілкування.

    Відчутний прогрес в соціалізації учня. Неабияку роль відіграли у формуванні певних навичок корекційно-розвиткові заняття. Вони спрямовані на виправлення та розвиток тих психічних процесів, що почали формуватися із запізненням, особливо тих, що інтенсивно розвиваються в даний момент, а також стати підґрунтям для розвитку на наступному віковому етапі.

    Щоб досягти поставлених цілей навчально-виховної та корекційно-розвиткової діяльності в освітньому процесі з ПІП  потрібно  буде надалі модифікувати основні навчальні галузі; якомога більше використовувати різноманітних вправ та ігор для розвитку  органів артикуляційного апарату, дрібної моторики; постійно використовувати додатковий наочний матеріал; багаторазово повторювати навчальний матеріал різними способами; продовжувати вивчати вимову та письмо букв та цифр; у разі негативних емоційних та поведінкових проявів, проводити релаксацію у домашніх умовах; дотримуватись вимог здоров’язбережувальної компетенції.

Асистент вчителя ______________

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
192
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку