Небезпечні кібертехнології

Про матеріал
Мета: ознайомити дітей з пpавилами спілкування в Інтеpнеті, з небезпечними кібертехнологіями, з якими можуть зустрітися діти, працюючи в Інтернеті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечний Інтернет

Номер слайду 2

Вимкнути мобільні телефони;правило «тут і зараз»;правило «піднятої руки»;правило добровільної активності;говорити по черзі й коротко;не критикувати;бути толерантними;дотримуватись конфіденційності;Прийняття та засвоєння правил

Номер слайду 3

«Інтернет-дерево»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Гра «like/ dislike»Чи можна використовувати Інтернет для спілкування? Чи можна писати друзям про те, як твої справи? Чи можна зазначати на своїй сторінці геолокацію (місце перебування)? Чи можна писати комусь у приватні повідомлення, де ти живеш? Перед тим, як надсилати комусь певне повідомлення (в тому числі фото), потрібно уявити, що воно розміщене на великому білборді біля школи?

Номер слайду 6

Гра «like/ dislike»Чи правда, що додавати в друзі можна лише того, кого знаєш офлайн? Чи правда, що краще мати “закритий” акаунт? Чи можна спілкуватись з незнайомцями в Інтернеті? Чи правда, що користуватися соціальними мережами можна з 13 років? Чи можна самостійно вирішувати проблеми, з якими ми зіткнулись в Інтернеті?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Відповіді: клавіатура, системний блок, монітор, миша, принтер, сканер, колонки.

Номер слайду 9

«Інтернет павутиння»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

10 золотих правил безпеки в Інтернеті

Номер слайду 12

1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

Номер слайду 13

2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.

Номер слайду 14

3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.

Номер слайду 15

4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

Номер слайду 16

5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.

Номер слайду 17

6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.

Номер слайду 18

7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

Номер слайду 19

8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.

Номер слайду 20

9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

Номер слайду 21

10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

«Колаж»

Номер слайду 24

Шість правил розумного користувача Інтернету:1. Я буду поводитись в Інтернеті чемно і не ображати інших.2. Я буду залишати негарні веб-сайти.3. Я буду зберігати свій пароль в таємниці.4. Я буду розповідати своїм батькам про проблеми й користуватися їхньою підтримкою.5. Я буду шукати цікаві веб-сайти й ділитися посиланнями зі своїми друзями.6. Я знаю, що можна бути легко обманутим і не буду повідомляти реальні імена, адреси й номери телефонів.

Номер слайду 25

«Моделюємо мережу»

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку