Документ "Вправи з інформатики для розвитку творчого мислення учнів "

Про матеріал
Документ "Вправи з інформатики для розвитку творчого мислення учнів "Документ "Вправи з інформатики для розвитку творчого мислення учнів "
Перегляд файлу

32. Запропонуйте 2-3 вправи з інформатики  для розвитку творчого мислення учнів 3 класу. Відповідь обґрунтуйте. Посилання на підручник http://files.pidruchnyk.com.ua/uploads/book/informatyka_3klas_Lomakovska.pdf

 

  1. Вправа «Вияви фантазію»

Діти отримують завдання: у графічному редакторі Paint створити певне зображення, за допомогою певних геометричних фігур. Наприклад, намалювати комп’ютер, використовуючи тільки певні геометричні фігури (прямокутник, овал, крива).

  1. Вправа «Пантоміма»

Учень мімікою зображає модель об’єкту чи процесу. Учні класу вгадують завдання. Така вправа активізує фантазію і творче мислення всього класу та є ефективною. Наприклад, зобразити процес друку на принтері, набір тексту на клавіатурі, тощо.

 

  1. Вправа «Кодові слова»

Діти отримують роздруковки (2 варіанти). На кожній сховалися слова, що стосуються інформатики. Знайдіть ці слова, обведіть. Складіть з деякими словами речення (у вас повинно бути не менше трьох речень). V formie zviezdyV formie zviezdy (1)

 

docx
Додано
2 липня 2022
Переглядів
765
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку