Допомога родині з боку благодійних та громадських організацій

Про матеріал
Допомога родині з боку благодійних та громадських організацій (5 клас, предмет "Фінансова грамотність")
Перегляд файлу

image

Що таке благодійна діяльність?

image

Відповідно до Закону Україні «Про благодійну діяльність і благодійні організації», благодійна діяльність це добровільна особиста та/або майнова допомога для досягнення  визначених цим Законом цілей, що не передбачає благодійником прибутку, а також сплати будь-якої винагороди або компенсації благодійникові від імені або за дорученням бенефіціара.

Цілі благодійної діяльності

imageНадання допомоги для сприяння законним інтересам бенефіціарів у сферах благодійної діяльності, визначених цим законом, а також розвиток і підтримка цих сфер у суспільних інтересах.

Сфери благодійної діяльності:

image

Сфери благодійної діяльності:

image

Сфери благодійної діяльності:

image

Відповідно до Закону «Про благодійну діяльність і благодійні організації»

суб'єктами благодійної діяльності є: 

Благодійна організація – юридична особа приватного права, установчі документи якої визначають благодійну діяльність в одній чи кількох сферах.

image

image

Благодійник – дієздатна фізична особа або юридична особа приватного права (у тому числі благодійна організація), яка добровільно здійснює один чи кілька видів благодійної діяльності.

Бенефіціар – набувач благодійної допомоги (фізична особа, неприбуткова організація або територіальна громада), що одержує допомогу від одного чи кількох благодійників для досягнення цілей.

Що таке меценатська діяльність?

image

Меценатська діяльність – благодійна діяльність у сферах освіти, культури і мистецтва, охорони культурної спадщини, науки і наукових досліджень.

Волонтерство 

imageВолонтерський рух - громадський рух, який базується на добровільному об'єднанні волонтерів з метою провадження будь-якої соціальної, добровільної, неприбуткової та вмотивованої діяльності, що має суспільно корисний характер.

image

pdf
Додано
3 травня 2022
Переглядів
669
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку