Довідка про перевірку стану ведення класних журналів 1-4 класів

Про матеріал

На виконання Закону України «Про освіту», інструктивно - нормативних документів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питань здобуття повної загальної середньої освіти, ведення ділової документації та здійснення контролю за об'єктивністю оцінювання навчальних досягнень учнів, з метою активізації навчально – виховного процесу в школі, згідно з планом внутрішнього контролю, у жовтні та грудні 2018 року завідувач філії

Москалюк Л.В., заступник завідувача філії з навчально – виховної роботи

Руда О.В. здійснили перевірку ведення класних журналів 1-4 класів за І семестр 2018-2019н.р.

Перегляд файлу

 

 

Довідка про перевірку стану ведення класних журналів

1-4 класів у І семестрі 2018-2019 н.р.

 

На виконання Закону України «Про  освіту», інструктивно  - нормативних документів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питань здобуття повної загальної середньої освіти, ведення ділової документації та здійснення контролю за об’єктивністю оцінювання навчальних досягнень учнів, з метою активізації навчально – виховного процесу в школі, згідно з планом внутрішнього контролю, у жовтні та грудні 2018 року завідувач філії

Москалюк Л.В.,    заступник завідувача філії з навчально – виховної роботи

Руда О.В. здійснили перевірку ведення класних журналів 1-4 класів за І семестр 2018-2019н.р.

Основним інструментарієм для отримання інформації було вивчення навчальної документації, співбесіди з учителями – предметниками, класними керівниками учнівських колективів.

В основу аналізу стану ведення класних журналів 1-4 класів за І семестр був покладений нормативний мінімум, що регулює й регламентує діяльність навчального закладу в роботі з класними журналами:

  • наказ Міністерства освіти і науки України від 21.08.2013р. №1222 «Про затвердження орієнтовних вимог оцінювання навчальних досягнень учнів із базових дисциплін у системі загальної середньої освіти» із змінами наказ МОН України від10.08.2016р. №1009
  • Лист міністерства освіти і науки України від 28.01.2014р. №1/9-74 «Щодо контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів»
  • Наказ Міністерства освіти і науки України від 08.04.2015р. №412 «Про затвердження Інструкції щодо заповнення Класного журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів».
  • календарні плани вчителів початкової школи, вчителів – предметників, які викладають в початковій школі.

 

Результати проведеного контролю дають підстави стверджувати таке:

  • усі класні журнали 1-4-х класів мають стандартний вигляд, затверджений Міністерством освіти і науки України;
  • розподіл сторінок журналів 1-4-х класів за навчальними предметами здійснений відповідно до робочого навчального плану школи І ступеня на 2018-2019н.р.;
  • записи в журналах ведуться виключно державною мовою чорнилом чорного кольору;
  • дотримано всі вимоги щодо заповнення  розділу «Загальні відомості про учнів», ведеться систематичний щоденний облік відвідування учнями уроків, вирахувано відсоток відвідування за І семестр;
  • дати проведення уроків записані відповідно до календарних планів учителів;
  • усі записи в журналах 1-4-х класів як правило, ведуться охайно, відповідно до встановленого єдиного орфографічного режиму.

Отже, проаналізований та узагальнений матеріал свідчить про те, що класні журнали 1-4-х класів протягом І семестру 2018-2019н.р. велися у відповідності чинними нормативними документами й вимогами Міністерства освіти і науки України.

Привертає увагу естетичний вигляд заповнених класними керівниками та вчителями – предметниками сторінок журналів.

Особливо вирізняється з-поміж інших відповідальним ставленням до посадових обов’язків щодо ведення журналів класний керівник Боднар І.В.(1 клас)

Проте має місце і низка недоліків у веденні вищезгаданої шкільної документації зокрема:

  • учителі Стратійчук Н.В.  (4 клас), Заліпухіна О.А. (3 клас), допускають виправлення оцінок, дати проведення уроків, відвідування учнів.
  • Учителі Пташнік А.В. (4 клас, 3 клас), Заліпухіна О.А.(3 клас), виставляють в журнал оцінки за ведення зошитів.

У зв’язку із вище зазначеним та з метою неухильного дотримання педагогічними працівниками чинних вимог щодо порядку ведення класного журналу,

 

РЕКОМЕНДУЮ:

1. Учителям 1-4-х класів:

1.1. Робити записи у класних журналах згідно вимог щодо ведення класного журналу в 1-4-х класах загальноосвітніх навчальних закладах.

1.2. Згаданим в аналітичній частині наказу вчителям надалі не допускати виявлених порушень.

2. Керівнику методоб′єднання вчителів початкових класів Боднар І.В.  здійснювати постійний методичний супровід щодо заповнення вчителями відповідних сторінок класних журналів.

3. Заступнику завідувача філії з навчально-виховної роботи Рудій О.В.:

3.1. Результати контролю за станом ведення класних журналів розглянути на нараді при завідувачу. (січень, 2019р.)

3.2. Підготувати й провести цикл методичних занять із педагогічними працівниками, щодо ведення класних журналів.

 

Заступник завідувача філії                                        Руда О.В.

docx
Додано
10 січня 2019
Переглядів
12045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку