Джек Лондон "Жага до життя"

Про матеріал
Презентація має можливість викласти учбовий матеріал у цікавій формі, допоможе учням краще зрозуміти життєвий та творчий шлях митця (спонукає до пошукової діяльності тощо), проаналізувати отриману інформацію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблеми життя і смерті, дружби і зрадництва у творі Джека Лондона «Жага до життя»

Номер слайду 2

Виправ помилку 1) Джек Лондон письменник англійський… 2) Справжнє ім’я Джека Лондона Джек Лернер… 3) Джек Лондон отримує 1-шу премію за повість «Біле ікло»… 4) Перебуваючи на Алясці, Джек Лондон не збагатів, бо: відправився в морську подорож… 5) Безіменний герой відстав від Білла, тому що замилувався краєвидом… 6) Герой найбільше цінував у дорозі золото… 7) Героєві в образі коня привидівся вовк… 8) В мокрому мохові герой знайшов кістки оленя… 9) Найбілше героя в дорозі діймав смуток… 10 Останні дні героя переслідував лис… 11Поштовхом до написання оповідання «Жага до життя» для Джека Лондона стала стаття в газеті… 12 На китобійному судні героя проймав страх, що відправлять до божевільні.

Номер слайду 3

Уявіть себе на місці головного героя і розкажіть про свої почуття після зради товариша?

Номер слайду 4

Аляска

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Екстремальна ситуація — це дуже складні, із ризиком для життя й здоров’я людини обставини.

Номер слайду 12

Правило № 1. Не втрачати надію! Правило № 2. Зберігати вогонь! Правило №3. Щоб вижити, треба їсти! Правило № 4. Не показувати страх перед хижими звірами! Не тікати! Людина сильніша за звіра! Правило № 5. Найбільша цінність людини — життя! Відмовся від усього, що заважає боротися за життя!

Номер слайду 13

№ Ситуація Риса характеру 1. Не вірить, що Білл покинув його напризволяще. 2. Розподіляє та переховує сірники 3. Систематично накручує годинника 4. Позбавляється важко заробленого золота 5. Не бере Біллового золота, не гризе його кісток. 6. Не здається хворому вовкові 7. Корчиться, але повзе вперед до корабля

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Написати твір- мініатюру «Найкраще, що є в житті людини, - це її дружба з іншими людьми».

ppt
Додано
27 червня 2023
Переглядів
557
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку