«Екологічне виховання молоді»

Про матеріал

Екологічна ситуація, яка склалася в світі, постійно вимагає швидкої перебудови мислення людства й кожної конкретної людини, формування екологічної свідомості й екологічної культури. У зв'язку з цим екологічна освіта й екологічне виховання стають новим пріоритетним напрямом педагогічної теорії та практики. Відповідно до Національної доктрини розвитку освіти у ХХІ столітті, одним із ключових питань системи освіти є екологічне виховання.

Одним із найважливіших завдань сучасної освіти є підвищення екологічної грамотності учнів, озброєння їх навичками економного й бережливого використання природних ресурсів, формування активної, гуманної позиції у ставленні до природи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальні відомості Дата народження: 20 жовтня 1976 р. Освіта: вища Закінчила у 1999 році Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди за спеціальністю «біологія і хімія» Професія: вчитель біології і хімії Місце роботи: Куньєвський НВК Стаж роботи: 18 років Категорія: вища категорія педагогічне звання: старший вчитель Курси підвищення кваліфікації пройшла в 2013 році.

Номер слайду 2

Проблема, над якою працюю: Формування екологічного світогляду на уроках і позаурочний час

Номер слайду 3

Працюючи над проблемою, я намагаюся використовувати інноваційні підходи, комп‘ютерні технології. Систематично проводжу уроки з використанням електронних матеріалів: тестів, презентацій. Учні постійно беруть участь у конкурсах “Юний дослідник! “Колосок, “Новорічні прикраси з вторинної речовини”, “Різдвяна іграшка”, “Великоднє яйце” “Моя Батьківщина”

Номер слайду 4

Творчі вправи та завдання Застосування творчих вправ та завдань на уроках дає поштовх до розвитку учня, що передбачає поступове зростання його організаційної й розумової самостійності, стимулювання уяви, інтересу до природи, тобто розвиток особистості в цілому.

Номер слайду 5

Виховна робота Виховна робота має не менше значення, ніж навчальна діяльність. Діти з великим задоволенням приймають участь у позакласних заходах. Але всім виступам передує велика підготовча робота, розвиток творчих здібностей учнів на уроках, під час виховних заходів.

Номер слайду 6

Творча діяльність Завданням учителя, зацікавленого в результатах своєї праці, є постійний творчий пошук, системна робота, апробація нових, нетрадиційних форм і прийомів навчання і, водночас, вдосконалення та відшліфування давно відомих, традиційних Результати такої роботи відображені в конкурсній роботі “Екологічне виховання молоді”, яка посіла ІІ місце на ярмарку педагогічних ідей у 2013 році.

Номер слайду 7

Методична робота А участь у семінарах, районних та шкільних методичних об'єднаннях дає можливість не лише познайомитися з роботою своїх колег, підвищити свій досвід, а й поділитися власними доробками з іншими.

Номер слайду 8

Дослідницька діяльність Учні два роки поспіль брали участь в захисті екологічних проектів: “Лелеки Ізюмщини” Життя в краплині води” В 2013 році взяли участь у конкурсі “Вода, яка вона…” , де стали абсолютними переможцями в обласному етапі і посіли ІІІ місце у м. Києві”

Номер слайду 9

Дослідницька діяльність три роки поспіль займаємо І місце в обласному конкурсі “Юний Дослідник

Номер слайду 10

Мої досягнення

Номер слайду 11

ppt
Додано
29 березня 2018
Переглядів
703
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку