Екзотика старовинних українських замків. Проблематика твору. Образ Наталочки Руснак

Про матеріал

Використовуючи матеріали повісті, формувати навички практичногозастосування набутих знань із літератури, мови, історії України, народознавства, географіїу повсякденному житті; дискутувати про значення історичної пам'яті для сучасної людини; сприяти формуванню національної свідомості, патріотичних почуттів, громадянської позиції, усвідомлення актуальності цих понять у нашому житті.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зірка Мензатюк Подорож визначними місцями України у пошуках козацької шаблі

Номер слайду 2

Хотин. Дубно. Берестечко. ПідгірціКиїв. Кам’янець-Подільський. Олесько. Маршрут пошуків шаблі

Номер слайду 3

Фортеця у Дубно

Номер слайду 4

Ду́бенський за́мок —Фортеця в місті Дубно Рівенської області. Замок виник як фортеця волинян у Х ст. Під замком були прокладені широкі кам'яні підземні ходи-тайники. Тут зберігалися запаси води і провізії для оборонців під час облоги. На території замку розташовані два палаци.

Номер слайду 5

Тараканівський форт

Номер слайду 6

Тараканівський фортоборонна споруда, архітектурна пам'ятка ХІХ ст. Форт має форму  ромба зі сторонами до 240 метрів, оточений глибоким ровом із земляними валами, укріпленими потужними стінами. В центральній частині форту зведена двоповерхова казарма, до якої ведуть чотири підземні ходи.

Номер слайду 7

Берестечко. Козацькі могили. КОЗАЦЬКІ МОГИЛИ – ЦЕ ДЖЕРЕЛО НАШОЇ ПАМ'ЯТІ

Номер слайду 8

«Козацькі Могили»Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви», комплекс пам'яток в селі Пляшева Рівненської області, місце вшанування пам'яті тисяч козаків і селян, що брали участь у Берестецькій битві 1651 року під час національно-визвольної війни нашого народу  під проводом Богдана Хмельницького.

Номер слайду 9

Замок у Підгірцях

Номер слайду 10

Палац у Підгірцях Підгорецький замок - історико-архітектурний шедевр ХVІІ століття, один із найкрасивіших замків України в стилі ренесанс. Підгорецький замок за формою нагадує квадрат із довжиною сторони близько 100 метрів. У 1997 році замок передали під патронат Львівській галереї мистецтв.

Номер слайду 11

Олеський замок

Номер слайду 12

Олеський замок на Львівщині — найстаріший із збережених замків Львівської області, що розташований на 50-метровому пагорбі. Історики вважають, що заснований він у XIII столітті. У 1951 році від удару блискавки замок згорів дотла. Його повторне відкриття відбулося в 1975 році. З того часу це філія Львівської галереї мистецтв і один з найцікавіших музеїв України.

Номер слайду 13

Кам’янець-Подільський. Фортеця, “ побудована рукою Бога ”

Номер слайду 14

Ка́м'яне́ць-Поді́льський —Місто було у складі Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, потім було захоплене монголо-татарами. У першій половині XIV ст. Кам'янець став центром Подільського князівства. Подільського князівства… У Кам'янці-Подільському численні історико-архітектурні пам'ятки

Номер слайду 15

Хотинська фортеця

Номер слайду 16

Хоти́н — Розташоване на правому березі Дністра. Відоме як фортеця ХІІІ – ХІІХ століття, що збереглася до наших днів. Завдяки вигідному стратегічному положенню Хотин відіграв значну роль в історії України, Молдови, Польщі, Туреччини та Російської імперії.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Петрівна Ганна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 липня 2018
Переглядів
6965
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку