Види транспорту при перевезенні пошти

Про матеріал
Дидактична картка призначена для здобувачів остіти, як навчальний дидактчний матеріал та для молодих спеціалістів, майстрів виробничого навчання, як методичне забезпечення уроку.
Перегляд файлу

Вид транспорту

Переваги

Недоліки

Автомобільний

Висока доступність, гнучкість та динамічність. Підходить для різних груп товарів та варіантів пакування. Можливість доставки вантажу «від дверей до дверей» та висока швидкість доставки на короткі відстані. Можливість використання різних маршрутів та схем доставки. Можливість відправки вантажу маленькими партіями. Високий рівень збереження вантажу. Легкість в організації перевезення та широкий вибір перевізників.

Фізична неможливість доставки у певні географічні регіони. Достатньо низька вантажопідйомність. Порівняно висока собівартість перевезень. Необхідність термінового розвантаження. Залежність від наявності дозволів на транзит територією тієї чи іншої країни. Залежність від сезону.

Залізничний

Висока пропускна здатність. Висока вантажопідйомність. Широка номенклатура товарів, що перевозяться. Незалежність від кліматичних умов, пори року, доби. Висока регулярність перевезень. Відносно низькі тарифи, значні знижки для транзитних відправлень. Досить висока швидкість доставки вантажів на великі відстані. Екологічність.

Обмежена кількість перевізників. Залежність від магістральних маршрутів. Тривала доставка на короткі відстані. Низька доступність до кінцевих точок продажів товару. Необхідність доповнення автомобільним транспортом. Недостатньо високе збереження вантажу.

Водний/морський

Можливість міжконтинентальних перевезень. Велика вантажопідйомність. Низька собівартість на далекі відстані. Підходить для великої кількості та об’ємних партій товарів. Висока пропускна здатність морських шляхів. Низька капіталомісткість перевезень.

Обмеженість перевезень. Низька частота відправлень та швидкість доставки (великий час транзиту вантажу). Залежність від географічних, навігаційних і погодних умов. Низька пропускна здатність портів та необхідність використання складної портової інфраструктури.

Авіатранспорт

Найвища швидкість доставки вантажу. Висока надійність. Найбільше збереження вантажу. Найкоротші маршрути перевезень. Можливість доставки невеликих партій товарів.

Висока собівартість перевезень, найвищі тарифи серед інших видів транспорту. Обмежена вантажопідйомність та номенклатура товарів. Залежність від погодних умов. Недостатня географічна доступність.

 

docx
Додано
25 липня 2019
Переглядів
1076
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку