Есе "Психолого-комунікаційний потенціал ділового успіху на основі даних самодіагностики комунікативного потенціалу»

Про матеріал
Люди… Ми усі різні, по своєму унікальні та особливі, але є те, що нас об’єднує: необхідність спілкування, можливості для самореалізації та бажання досягнути успіху. Все це включає наше життя, де чим більше ти працюєш, тим більше отримуєш врезультаті. У сучасному світі ми звикли бачити безліч успішних людей навколо, які щодня постять свої досягнення у інстаграмі та фейсбуці, а глянцеві журнали нав’язують нам однотипні образи успішних людей.
Перегляд файлу

Психолого-комунікаційний потенціал ділового успіху на основі даних самодіагностики комунікативного потенціалу»

 

Успіхце рух від невдачі до невдачі без втрати ентузіазму 

Черчіль Вінстон

 

Люди… Ми усі різні, по своєму унікальні та особливі, але є те, що нас об’єднує: необхідність  спілкування, можливості для самореалізації та бажання досягнути успіху. Все це включає наше життя, де чим більше ти працюєш, тим більше отримуєш врезультаті. У сучасному світі ми звикли бачити безліч успішних людей навколо, які щодня постять свої досягнення у інстаграмі та фейсбуці, а глянцеві журнали нав’язують нам однотипні образи успішних людей.

Раніше мені здавалося, що успіх – це щось швидкоплинне, сьогодні він є, а завтра немає. Хоча для декого з нас успіх – це не досягнення, а визнання і оплески, для когось – це не кінцева мета, а рух до неї, коли сам шлях приносить задоволення та дарує відчуття успіху. Деякі люди взагалі відмовляються прагнути успіху, іноді через страх перед поразкою, а іноді через страх перед самим успіхом.

Особисто для мене, успіх у життіце не щось матеріальне, це не те, чим можна заволодіти, що можна виграти чи навіть притягнути до себе. Успіх це стан душі!

Я оптиміст! А оптимісти завжди досягають своїх цілей, тому що мислять позитивно і вірять в себе до кінця, незважаючи ні на що. Саме тому, вважаю за потрібне йти до своєї мети і завжди вірити в успіх.

Ці слова яскраво підтверджують результати психологічного тесту «Мотивація успіху і боязнь невдачі (опитувальник Реана)», де набрані мною бали підкреслюють мою власну мотивацію на успіх (надію на успіх).

Знамениті вчені, спортсмени, артисти домоглися свого, досягли переможної вершини, зробили мрію реальністю тільки завдяки наполегливій праці. Наприклад, співак зі світовою славою Eminem, який співає в стилі реп. Він виріс в негритянському гетто, де його, людину з білим кольором шкіри, регулярно била місцева шпана. У нього не вірили, його принижували, але він продовжував йти до своєї мрії. Ось одна з його цитат: «Я не з тих, хто прогинається і відступає». З цих слів розумієш – це людина незламної волі, і шлях до слави дався йому нелегко. Він міг залишитися на узбіччі життя, впиватися своїми невдачами і, як сторонній глядач, спостерігати, як пропливають повз нього можливості. Але він не опустив руки і досяг вершини.

Щоб справа була успішна, треба чимало потрудитися! Важливо знати, що успіх – це не пункт призначення, а стиль життя.

На мою думку, не потрібно боятися бути переможеним, не потрібно соромитися поразок, це все одно веде до перемоги. Навпаки, потрібно не боятися бути осміяним, а сміятися над невдачами. Вважаю, що краще зробити – і пошкодувати, ніж не зробити – і пошкодувати.

Якщо не вірити в себе і в свій успіх, як можливо досягти чогось у своєму житті? Тобто спочатку зявляється впевненість, а потім успіх. І ніяк не навпаки.

Звичайно, дуже важко бути впевненим у собі, коли життя не складається. Але саме в цьому і полягає сила випробування. Бути впевненим і щасливим, не дивлячись ні на що. Бути лідером! А успіх і удача не змусять себе довго чекати.

Я – лідер! Про це свідчать результати методики «Лідер», де сума моїх балів наголошує на тому, що лідерські якості у мене виражені сильно.

Кажуть, що бути лідером це приймати важливі, але непопулярні рішення. Частково так і є. Як лідер, я намагаюсь бути не просто наполегливою, а й зберігати найкращі риси свого виховання щедрість та доброту. Саме вони допомагають мені завойовувати повагу у студентів групи, де я є куратором, у колег, в колі друзів та родини.

Думаю, що успішна людина не може існувати ізольовано, особливо у сучасному  інформаційному суспільстві, що складається з великої кількості різноманітних гаджетів, думок, ідей, людей та всесвітньої павутини Інтернет. Я вважаю, що по-справжньому успішна людина здатна гармонійно співіснувати, співпрацювати та комуні кувати з різними людьми, які її оточують.

Я – комунікатор! Опитувальник афіліації А. Мехрабіана свідчить про яскраво виражений у мене мотив «спрямування до людей» та низький рівень розвитку мотиву «страху бути відкинутою». Я швидко знаходжу спільну мову та без проблем знайомлюсь з новими людьми і намагаюсь отримати від цього максимум позитиву.

Я твердо переконана в тому, що успішна людина має бути толерантною й добре вихованою, вона повинна гідно зустрічати критику і вміти конструктивно критикувати інших, не вдаючись до особистих образ. На мою думку, адекватна соціальна поведінка, стресостійкість та поведінки людини в конфліктній ситуації – це важливі фактори, що сприяють досягненню успіху.

Я – менеджер! Чому так? Бо, менеджер – це той хто вміє домовлятися, особливо у конфліктній ситуації. Як показує практика та результати методики дослідження стилю поведінки в конфлікті К. Томаса (адаптація Н.В. Гришиної) мій стиль – компроміс.

Найголовніше для мене рахуватися з думками, почуттями і вчинками інших людей. Я не хочу говорити про те, що не варто критикувати оточуючих, заперечувати їм. Я про те, що коли ви вирішили, що необхідна критика – критикуйте дію, а не саму людину.

А ще, у досягненні успіху дуже важливе почуття вдячності. Уміння дякувати інших людей і визнавати досягнення інших – звеличує. А ось постійне порівнювання себе з іншими – принижує і знищує індивідуальність.

Успіх – це позитивний результат. Я вважаю, що здобуття бажаного залежить лише від особистих сил та життєвої позиції. Слід досягати усього самому, це робить нас сильнішими, витривалішими, мудрішими, розумнішими.

Крім того, досягнення успіху визначається ще і характером, здібностями, рівнем інтелекту, здатністю приділяти улюбленій справі більшість часу та вмінням керувати своєю емоційною сферою.

Опитувальник «Самооцінка» показав мені, що я не маю комплексів неповноцінності, правильно реагую на зауваження інших і рідко сумніваюсь в своїх діях.

Моя особиста думка полягає в тому, що успішними людьми не народжуються, успішними людьми стають у процесі постійної роботи над собою.

За допомогою методики «Якорі кар’єри» я визначила, що мій кар’єрний тип називається «Професійна компетентність». Дійсно, мені важливий успіх у професійній сфері, я люблю свою роботу за співпрацю з мудрими колегами та креативним молодим поколінням. Єдиний недолік – втрата зацікавленості до роботи, коли немає можливості розвивати  свої професійні здібності.

Отже моя історія успіху: я повністю беру відповідальність за все, що відбувається у моєму житті, читаю хороші книжки і намагаюсь бути доброю і чуйною людиною.

Моє життєве кредо – це вислів Оноре де Бальзака «Успіх одної відважної людини завжди спонукає до прагнення і мужності ціле покоління». Я задоволена всім, що відбувається в моєму житті! Я сама створюю своє життя! Я досягну всього, чого захочу!

І на сам кінець, ще декілька важливих лайфхаків від мене:

  • не варто боятися мріяти і важливо залишатися оптимістом,
  • важливо усе аналізувати і планувати,
  • варто зосередитися на кінцевій великій цілі по ній важко промахнутись,
  • потрібно назавжди запам’ятати, що ніхто не застрахований від помилок,
  • треба розуміти, що не можна зволікати і витрачати час даремно,
  • варто шукати підтримки у близьких людей. 

 І важливо ще незабувати про правило любові. Адже вона поширюється на все, що наc оточує: на колег, знайомих і друзів. Харизма, про яку багато хто говоритьце і є любов до своєї справи.

Я щаслива займатися улюбленою справою, тому будь-яка маленька перемога – це успіх для мене. Він надихає творити.

І найважливіше, що треба пам’ятати, це те що треба бути собою і робити те, що тобі подобається!

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
23 грудня 2019
Переглядів
1796
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку