Ескізний рисунок проектованого виробу

Про матеріал

Тема . Ескізний рисунок проектованого виробу


Мета: (навчальна) сформувати в учнів поняття «ескіз», «ескізний рисунок»,ознайомитися з послідовністю виконання ескізів,(виховна) на прикладі виконання креслень виховувати естетичні моменти у виконанні роботи, (розвивальна) розвивати вміння учнів аналізувати знання й застосовувати їх на практиці.
Унаочнення: ескізні рисунки в підручниках, папір-«міліметровка», робочі зошити.

Перегляд файлу

Тема . Ескізний рисунок проектованого виробу

Мета: (навчальна) сформувати в учнів поняття «ескіз», «ескізний рисунок»,ознайомитися з послідовністю виконання ескізів,(виховна) на прикладі виконання креслень виховувати естетичні моменти у виконанні роботи, (розвивальна) розвивати вміння учнів аналізувати знання й застосовувати їх на практиці.
Унаочнення: ескізні рисунки в підручниках, папір-«міліметровка», робочі зошити.
І. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ
Перевірка готовності учнів до уроку
ІІ. АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ І УМІНЬ УЧНІВ
Опитування учнів по матеріалу минулого уроку, паралельна перевірка наявності конспектів минулого уроку
ІІІ. МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ТА ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ
Матеріали цього та наступного міні-модулів дозволять учням теоретично підготуватися до виконання конкретних практичних робіт по виконанню макету споруди (школи) і перейти до їхнього практичного виконання в частині виконання ескізних рисунків з основними розмірами для підготовки заготовок для виготовлення макету будівлі школи
ІV. ВИВЧЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ
1. Ескіз – спрощене креслення.
2. У нашому випадку основним ескізним рисунком буде будівельне креслення плану будівлі школи.
3. План – розріз будівлі горизонтальною площиною на рівні, трохи вищому від підвіконня. Для багатоповерхового будинку план виконують для кожного поверху. Але для макету не все це потрібно, а потрібні лиш основні розміри будівлі.
4. Рекомендований вчителем масштаб зменшення для ескізу 1:500, а для макету – 1:250. Ескізний рисунок виконується на листу формату А4.
5. Ескізний рисунок дає уявлення про зображений на ньому предмет, незважаючи на спрощення.
6. Основні етапи послідовності виконання ескізу:ознайомлення предметом (об’єктом)в натурі; підготовка аркушу паперу з рамкою і основним написом; визначення оптимального положення зображення в полі креслення(для чого вираховуються максимальні розміри і масштаб); побудова зображень; нанесення виносних і розмірних ліній; нанесення розмірних чисел; заповнення основного напису.
7. На ескізі наносять висотні позначки блоків будівлі, які разом з основними розмірами будівлі в розрізі дадуть можливість підібрати заготовки для виконання проекту
V. ЗАКРІПЛЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ
1. Складання опорного конспекту.
2. Виконання практичної роботи по виконанню ескізу майбутнього виробу (макету) із подальшим завершенням роботи дома

 

doc
Додано
4 серпня 2018
Переглядів
1718
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку