Філворд з алгебри по темі «Додавання і віднімання дробів» (8 клас, $5)

Про матеріал
Угорський кросворд – досить оригінальна і цікава розвага. Цей різновид носить назву «філворд». Угорський кросворд – це прямокутне поле з уже написаними буквами, які і складають відповіді. При розгадуванні угорських кросвордів (філвордів) потрібно вписувати відповіді в прямокутник з розставленими літерами. Точніше, не вписувати, а знаходити і викреслювати.
Перегляд файлу

Філворд з алгебри  по темі  «Додавання і віднімання дробів» (8 клас, $5)               (підручник:  Бевз Г. П. Алгебра: підруч. для 8 кл. загальноосвіт. навч. закл./ Г. П. Бевз, В. Г. Бевз – Х.: ФОЛІО, 2016)

Угорський кросворд – досить оригінальна і цікава розвага. Цей різновид носить назву «філворд». Угорський кросворд – це прямокутне поле з уже написаними буквами, які і складають відповіді. При розгадуванні угорських кросвордів (філвордів) потрібно вписувати відповіді в прямокутник з розставленими літерами. Точніше, не вписувати, а знаходити і  викреслювати. У філворді слова можуть змінювати напрямок і згинатися, як завгодно, але при цьому перетинатися один з одним вони не повинні взагалі – одна буква знаходиться тільки в одному слові. В угорському кросворді немає заштрихованих клітин, а всі букви вже наведені. Необхідно відшукати слова, до яких даються визначення; слова можуть ламатися в будь-якому напрямку по вертикалі або горизонталі, але не по діагоналі. Після викреслення всіх слів порожніх клітин залишитися не повинно.                                                                                                                Завдання. Вам потрібно спочатку записати у зошитах назви понять, про які йдеться, а потім  потрібно знайти у таблиці відповіді на питання та викреслити їх.              

1.    називають частку від ділення двох виразів, записану за допомогою дробової риски ( дробом).

2.  Дріб дорівнює  … тоді і тільки тоді, коли чисельник дорівнює нулю, а знаменник відмінний від нуля (нулю).

3. Щоб додати два дроби з однаковими знаменниками, треба додати їх … , а знаменник залишити той самий (чисельники).

4. Щоб знайти різницю дробів з однаковими знаменниками, треба від чисельника зменшуваного  … чисельник від’ємника, а знаменник залишити той самий  (відняти).

5. При потребі знайти суму або різницю дробу і цілого виразу, їх можна додавати або віднімати, як дроби, записавши цілий вираз у вигляді дробу із знаменником …  (один).

6. щоб звести дроби до спільного знаменника, спочатку знаменник кожного дробу розкладають на …  (множники).

Учні одержують таблиці .

Д

Р

О

Б

О

М

Н

У

Л

Ю

Ч

И

С

Е

Л

Ь

Н

И

К

И

В

М

Н

О

Ж

Н

И

К

И

І

Д

Н

Я

Т

И

О

Д

И

Н

Відповідь. Закреслені слова:  дробом, нулю, чисельники, відняти, один, множники.

Д

Р

О

Б

О

М

Н

У

Л

Ю

Ч

И

С

Е

Л

Ь

Н

И

К

И

В

М

Н

О

Ж

Н

И

К

И

І

Д

Н

Я

Т

И

О

Д

И

Н

 

docx
До підручника
Алгебра 8 клас (Бевз Г.П., Бевз В.Г.)
До уроку
§ 5. Додавання і віднімання дробів
Додано
28 березня 2021
Переглядів
373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку