Формування професійних компетентностей майбутніх трактористів засобами інформаційних технологій

Про матеріал
Одне з головних завдань освіти в умовах розвитку інформаційного суспільства – це навчити учнів, використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології. Застосування сучасних інформаційних технологій у навчанні - одна з найбільш важливих і стійких тенденцій розвитку освітнього процесу. Ефективність освіти майбутнього тракториста-машиніста прямо залежить від наявності знань, умінь і здатності застосовувати їх у професійній діяльності. Нинішній кваліфікований робітник має бути технічно ерудованим, володіти професійною майстерністю, конкурентоспроможним. Саме застосування ІТ дає змогу сформувати ці якості в процесі навчання. Провідними компонентами професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників є знання, уміння та навички. В умовах інформаційно - освітнього середовища для підготовки майбутніх кваліфікованих робітників необхідно визначитися з інструментами, що забезпечують отримання необхідних фахових компетентностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Селидівський професійний ліцей Підготувала викладач спецдисциплін Довгоброд Л. В.

Номер слайду 2

Головне завдання освіти в умовах розвитку інформаційного суспільства – це навчити учнів, використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології. Ефективність освіти майбутнього тракториста-машиніста прямо залежить від наявності знань, умінь і здатності застосовувати їх у професійній діяльності. Нинішній кваліфікований робітник має бути технічно ерудованим, володіти професійною майстерністю, конкурентоспроможним. Саме застосування ІТ дає змогу сформувати ці якості в процесі навчання. Провідними компонентами професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників є знання, уміння та навички. В умовах інформаційно - освітнього середовища для підготовки майбутніх кваліфікованих робітників необхідно визначитися з інструментами, що забезпечують отримання необхідних фахових компетентностей.

Номер слайду 3

в

Номер слайду 4

Номер слайду 5

зацікавленість учнів професією; прагнення до саморозвитку і самовдосконалення; інтерес до вивчення предметів професійного спрямування. УРІЗНОМАНІТНЕННЯ МЕТОДІВ І ПРИЙОМІВ, ВИДІВ РОБІТ, ЯКІ ВИКОНУЮТЬ УЧНІ.

Номер слайду 6

Різновиди ІТ: - Каталоги освітніх сайтів. - Інтерактивне дистанційне навчання. - Електронні бібліотеки. - Інтернет-енциклопедії. - Сайти навчальних закладів. - Дистанційні олімпіади, конкурси, проекти. - Чат-заняття. - Відеоконференція, аудіоконференція.

Номер слайду 7

Використання ІТ на різних етапах уроку На етапі актуалізації опорних знань уроку використовую фрагмент відео, 3D анімацію. Під час мотивації користуюся тестовими різнорівневими завданнями. На етапі вивчення нового матеріалу використовую невеликі відеофрагменти. Домашнє завдання також включає ІКТ та використання мережі Інтернет.

Номер слайду 8

Використання презентацій на етапі пояснення та закріплення знань

Номер слайду 9

Каталоги освітніх сайтів: bellenglish.com study.ru businesslearning.ru  udacity.com EDX.org Студія онлайн-освіти Educational Era https://www.ed-era.com/ Каталог електронних освітніх ресурсів Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка http://urok.ippo.kubg.edu.ua/ Мультимедійні підручники КМ Медіа (з відео і можливістю читати на телефонах) http://kmmedia.com.ua/books/

Номер слайду 10

Каталоги освітніх сайтів: Електронні версії підручників https://e–pidruchnyky.net/ Віртуальні лабораторії MozaBook – мультимедійні уроки Найбільша електронна бібілотека Колекція відеоуроків Цифрові лабораторії (elizlab, einstein, https://dixi.education/) Транспортна галузь Будова автомобіля: http://mechanic.pto.org.ua/ Електрообладнання тракторів: http://traktor-upal.pto.org.ua/ Правила дорожнього руху: http://pdd-upal.pto.org.ua/ Електронні підручники: http://surl.li/bcqz Он-лайн бібліотеки для загальноосвітньої підготовки: https://ukrlib.com.ua http://library.kr.ua https://pidruchnyk.com.ua http://pidruchniki.net/

Номер слайду 11

Вікіпедія: Вікіпедія — відкрита багатомовна вікі-енциклопедія, якою опікується некомерційна організація «Фонд Вікімедіа». Вікіпедія містить майже 22 млн. статей, що написані добровольцями з усього світу.

Номер слайду 12

Український освітній онлайн-портал «На Урок», «Всеосвіта»: - Бібліотека авторських матеріалів. - Освітній журнал з цікавими та корисними статтями. - Онлайн тести для учнів та вчителів на сайті. - Увесь функціонал безкоштовний (кількість завдань та кількість тестів - необмежена); повністю українськомовний інтерфейс; велика база готових тестів; можливість створювати різнотипні завдання; контроль виконання роботи; 12-бальна та відсоткова система оцінювання; широкі можливості для аналізу результатів роботи; наявність специфічних символів, які можна використовувати під час створення тестів; актуальність для викладачів усіх предметів.

Номер слайду 13

Google: GoogleДиск – віртуальне сховище даних, з можливістю організації власного робочого простору. Сервіс Google Диск надає можливість створювати спільно доступні папки в яких можна зберігати, видаляти, додавати презентації, документи, таблиці, зображення. Для оцінювання та контролю самостійної роботи учнів гарним варіантом буде використання форм. Для створення форм достатньо зайти на свою сторінку в сервісі GoogleDrive, в закладці «Створити» вибрати додаток «Форма» та наповнити його навчальними матеріалами – наприклад це можуть бути тести для дистанційної перевірки знань учнів. Домашнє завдання видаю учням таким чином: даю гіперпосилання на навчальний матеріал (підручники, конспекти лекцій, вхідний та вихідний контроль, схеми, таблиці тощо), які знаходяться у сховищі моєї особистої сторінки в сервісі GoogleДиск.

Номер слайду 14

Освітні ресурси:

Номер слайду 15

Анімація використання сівалки OMEGA OO_FL на практиці

Номер слайду 16

Уроки теоретичного навчання з предметів професійного спрямування:

Номер слайду 17

Конкурси фахової майстерності серед учнів з спеціальності «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Номер слайду 18

Олімпіади з предметів професійного спрямування: Відеолекторії з предметів професійного спрямування:

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ганжала Альбіна Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
18 листопада 2021
Переглядів
621
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку