Гаррі Поттер. Джоан Роллінг

Про матеріал
Можна використовувати у роботі на уроці зарубіжної літератури, як допоміжний матеріал
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гаррі Поттер. Творчий проект«Мій улюблений твір сучасноїдитячої літератури»

Номер слайду 2

«Гаррі Поттер» (англ. Harry Potter) — серія з семи фантастичних романів англійської письменниці Джоан Роулінг. У книгах розповідається про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера і його друзів Герміону Грейнджер і Рона Візлі, які навчаються у Гоґвортській школі чарів і чаклунства. Основний сюжет присвячений боротьбі Гаррі проти темного чаклуна лорда Волдеморта, який намірюється стати безсмертним, повалити чаклунський керівний орган званий Міністерством магії і підкорити всіх чарівників і маґлів (не чарівників)

Номер слайду 3

Проєкт «Гаррі Поттер» став одним з найуспішніших літературних проєктів. Ніколи раніше книги, тим більше дитячі, не видавалися таким тиражем. Перші 6 книг видалися тиражем 325 мільйонів екземплярів, перекладені на 64 мови. При цьому слід врахувати, що більша частина населення планети розмовляє десятьма мовами : англійською, російською, іспанською, французькою, німецькою, арабською, турецькою, китайською, хінді.

Номер слайду 4

 Деякі цікаві факти про Гаррі Поттера та всіх причетних до 20-річчя видання першого тексту. Тираж книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" у 1997 році налічував лише 500 примірників, 300 з яких одразу потрапили до бібліотек. За кожну із цих книжок шанувальники і колекціонери готові заплатити £30 000. У книжці "Гаррі Поттер і келих вогню", юний чарівник б'ється на дуелі з Лордом Волдемортом. Він випадково спричинює те, що паличка темного лицаря починає видавати у зворотньому порядку образи персонажів, яких убив Волдеморт. Батько Гаррі, Джеймс, з'являється перед його мамою Лілі, якій, згідно з оповіддю, він допомагав втекти і через що загинув.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Деякі видання тримали у величезній таємниці. Ними неможливо було поділитись навіть з перекладачами на інші мови. У розпал безумства – наприклад, з "Келихом вогню" – все настільки жорстко охороняли, що перекладачі не отримали своїх копій, допоки англомовна версія не була в крамницях. Французькі перекладачі працювали командами і без перерви, бачачи, як з кожною наступною годиною англомовна версія пожирає їхні потенційні продажі. The New York Times доручив Антонії Баєтт (лауреатка Букерівської премії – УП) написати про успіх Поттера. "Світ пані Роулінг – вторинний вторинний світ, зроблений з інтелектуальної мозаїки похідних мотивів з усіх видів дитячої літератури", - писала вона в очевидному здивуванні.

Номер слайду 7

Мій малюнок головного героя

pptx
Додано
26 травня 2022
Переглядів
652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку