Гра "Колесо фортуни" (повторення за рік)

Про матеріал
Інтерактивна презентація допоможе учням в цікавій ігровій формі у вигляді колеса фортуни повторити вивчений за рік навчальний матеріал
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Крутити/Зупинити123456789101112r

Номер слайду 2

- Йому випало жити в Англії в добу, яка від імені королеви Вікторії отримала назву “вікторіанська” ;- У його особистості поєдналося непоєднуване: математик і письменник, священик і фотограф, філософ і великий друг дітей. Правильна відповідь. Хто я? (Вказати автора твору)Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 3

Льюїс Керролл

Номер слайду 4

Добре створіння, який має енергійний характер і здатний зробити такими ж всіх людей, з якими зустрічається; Відчув тепло батьківського серця Правильна відповідь. Хто я? (Вказати персонажа твору)Правильна відповідь – 5 б. - перша спроба, 4 б. – друга спроба- Цей герой уміє здійснювати бажання, що є заповітною мрією всіх людей з глибокої давнини до наших днів;

Номер слайду 5

Суботик

Номер слайду 6

Визначити правильну послідовність частин сюжету:розв'язка, кульмінація, розвиток подій, зав'язка, експозиція. Правильна відповідь. Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 7

Визначити правильну послідовність частин сюжету:розв'язка кульмінація розвиток подій зав'язка експозиція1.2. 3.4.5.

Номер слайду 8

- У якому вірші лірична героїня трохи схожа на саму письменницю. Вона щира, відверта, любить музику й художню літературу, а ще - сумує а своєю матір'ю, рідним домом;- Героїня твору  є втіленням рис багатьох людей, які люблять читати, слухати музику, фантазувати, мріяти. Правильна відповідь. Вказати автора і назву твору. Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 9

“Книги в червоній палітурці” М. Цвєтаєва

Номер слайду 10

“Для мене “жити” означає робити те, що хочеш: гратися надворі, читати книжки…, роздивлятися людей і будинки… А просто дихати - ще не означає жити”Правильна відповідь. Хто я? (Вказати головного героя твору)Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 11

Полліанна

Номер слайду 12

В англійській мові це слово вживається душе широко, й означає воно щиру і веселу людину, невиправного оптиміста Правильна відповідь. Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 13

Полліанна

Номер слайду 14

З якої книги взято поради:- Від родини важко що-небудь сховати;- Найкращі капелюхи - циліндри;- Ми всі несемо відповідальність за тих, хто менше нас;- Бути колекціонером набагато веселіше, ніж бути власником колекції;- Ваші плани не обов'язково повинні бути надзвичайними, щоб зробити вас надзвичайно щасливими;- Поки ви знаходитеся на природі, вам ніколи не буде нудно;- Життя прекрасне. Правильна відповідь. Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 15

Туве Янсон “Капелюх чарівника”

Номер слайду 16

- Любий хлопчику, - вигукнув ВІН, - але це ж означає, що ти переміг! … Прийми мої щирі вітання! – тішився він. – Найщиріші! Я такий радий! Краще й не придумати! Як це чудово! Знаєш, я з самого початку передчував, що це ти будеш! Молодчина, …, просто молодчина!Правильна відповідь. Хто і кому каже наступні слова. Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 17

Віллі Вонка, Чарлі

Номер слайду 18

До якого художнього твору можна підібрати дані прислів’я: Правильна відповідь. Що посієш - те й пожнеш, від розплати не втечеш. Немає нічого неможливого. Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 19

Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика»

Номер слайду 20

- Авторка писала шведською мовою. Відома не тільки як майстер художнього слова, але і як скульптор, ілюстратор, науковець;Правильна відповідь. Хто я? (Вказати автора твору)Правильна відповідь – 5 б.- перша спроба, 2 спроба – 4 б.- Мала дружну і творчу родину. Ще в дитинстві виникла ідея намалювати веселу карикатуру на свого братика. Цей образ стане основним казковим персонажем письменниці

Номер слайду 21

Туве Янсон

Номер слайду 22

- Відомий німецький сучасний дитячий письменник, драматург, перекладач і художник;- У його творах поєдналися риси німецької народної казки й ознаки сучасного життя  ;- У своїх творах він вигадував прекрасний світ дитинства, якого не мав у дійсності Правильна відповідь. Хто я? (Вказати автора твору)Правильна відповідь – 8 б.

Номер слайду 23

Пауль Маар

Номер слайду 24

- Любить пригоди. Не боїться випробувань. Постійно живе у світі фантазій. Говорить у вічі іншим, що про них думає;- Головній героїні 10 років Правильна відповідь. Хто я? (Вказати головного героя твору)Правильна відповідь – 5 б.

Номер слайду 25

Аліса

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лазаренко Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 лютого 2021
Переглядів
1478
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку