Гра "Так . Я люблю Україну"

Про матеріал
Інтелектуально-розважальна програма «Так. Я люблю Україну!» (Звучить пісня «Україно» СКАЙ Інтелектуально-розважальна програма «Так. Я люблю Україну!» Як справжні патріоти, всі учасники доведуть, що державі потрібні високоінтелектуальні громадяни, тому їм пропонуємо пройти такі конкурси...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

А у нас усіх одна країна,Найрідніша нам усім. То прекрасна Україна,Нашого народу дім

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ТАК!.

Номер слайду 6

1. Світська бесіда2. Язик до Києва доведе 3. Слово це - не дивина (зустрічаєш мало не щодня). Відгадати загадки4. У рідному краї й серце співає. Впізнати пісню. Заспівати українську пісню5.«Ой». Скласти з вигуком ОЙ 5 речень. 6. Мова жестів теж прекрасна. Пантоміма7. Заміни букву, щоб вийшло нове слово

Номер слайду 7

10 клас – команда “Жовті”

Номер слайду 8

9клас – оманда “Сині”

Номер слайду 9

1 раунд“Світська бесіда”

Номер слайду 10

2 раунд «Язик до Києва доведе»

Номер слайду 11

3 раунд «Слово це - не дивина, зустрічаєш мало не щодня»

Номер слайду 12

1. У вінку зеленолистім, у червоному намисті …2. Взимку чорне, а навесні зелене, а восени жовте…3. Стоїть пані, чепуриться, бо сто сорочок оділа …4. У воді купалася , а сухою зосталась…5. На дереві я родився в кожусі, кожух розірвався і я на землю впав …6. На городі молода пишні коси розпліта, у зеленії хустинки золоті хова зернинки…

Номер слайду 13

1. По голові походила, гарну зачіску зробила …2. Рогатий, а не бик, пливе, а не качка …3. Тричі родиться, а тільки раз умирає…4. Колючий клубок прибіг у садок …5. Ні в огні не горить, ні у воді не тоне …6. Впала стрічка через річку, поєднавши береги …

Номер слайду 14

4 раунд «У рідному краї й серце співає»

Номер слайду 15

5 раунд - «ОЙ»Складіть 5 речень з вигуком ОЙ, в яких необхідно передати емоції: доріканнястрахуперелякугоряздивування радості

Номер слайду 16

6 раунд «Мова жестів теж прекрасна»

Номер слайду 17

7 раунд «Заміни букву, щоб вийшло нове слово»

Номер слайду 18

7 раунд «Заміни букву, щоб вийшло нове слово»Яскрава квітка на городі змінила к на р. Пишатися небозі годі, тваринка вже тепер. Мак, рак

Номер слайду 19

1. Синя соковита на дереві росте, а с на з змінити — великий дощ впаде.2. З о метал, яким паяють, його люди добре знають, і о на с зміни, з ним ти речення склади.3. З н частина я доби, з п я грію щозими, з р предметом стану я, от вам загадка моя. 4. З п уперта тварина, а з р на троні людина. 5. Мчу дорогами я з ш, з л я ягода смачна.

Номер слайду 20

6. З т пливе, а з д росте.7. З с сапаю, з ш вдягаю, з л стрибаю, з п ховаю.8. З т все тихо-тихо; з м для їжі лихо, погризе, потрощить все, що й у нору занесе. 9. З л я риба запашна, огорожа з т міцна; своїх хлопців звуть батьки, коли с поставиш ти. 10. З м морський північний звір, з к я з борошна смачний.

Номер слайду 21

8 раунд “Вірю – не вірю”

Номер слайду 22

“Вірю – не вірю”1. Так. В 1934 році в Парижі на конкурсі краси мов українська мова зайняла третє місце після французької та перської за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія, структура речень. Мелодійність же української визнана другою найгарнішою серед мов світу, після італійської.

Номер слайду 23

“Вірю – не вірю”2. Так. Українська мова є однією з найпоширеніших мов в світі (фахівці розрізняють близько 7000 мов ) і за кількістю носіїв займає 26-те місце. Також вона є другою за поширеністю серед мов слов’янського походження після російської. На території України більше 32 мільйонів осіб вільно спілкуються українською мовою.

Номер слайду 24

“Вірю – не вірю”3. Ні. Українська трембіта - це найдовший музичний інструмент у світі. Її довжина може досягати чотирьох метрів, а її звуки чутні більш ніж за десять кілометрів.

Номер слайду 25

“Вірю – не вірю”4. Так. Першим букварем, виданим в Україні, був «Буквар» («Азбука»), надрукований у 1574 р. у Львові першодрукарем Іваном Федоровим. Книжка складалася з абетки, складів, зразків відмінювання і короткої читанки. До нас дійшов лише один примірник, який знайдено в Римі 1927 р. Зберігається в бібліотеці Гарвардського університету (США). Факсимільне видання було здійснено в Києві 1964 та 1974 рр.

Номер слайду 26

“Вірю – не вірю”5. Так. Найдавніша відома ученим мапа, а також найстародавніше поселення Homo Sapiens знайдені в Україні: у с. Межиріччя Рівненської області. Їм близько 14,5-15 тис. років. Мапу вибито на кістці мамонта.

Номер слайду 27

“Вірю – не вірю”6. Ні. З дванадцяти лавр світу 4 знаходяться в Україні. Три православні та одна греко-католицька. Це Києво-Печерська лавра, Київ (існує з 1051), Почаївська лавра, Почаїв, Тернопільська область (з 1833), Свято-Успенська Святогірська лавра, Святогірськ, Донецька область (має статус лаври з 2004) та Свято-Успенська Унівська лавра студійського уставу (греко-католицька), Унів (з 1898).Інші лаври: в Росії – 2, в Грузії – 1, в Польщі – 1, в Румунії – 1, в Палестині – 1, в Греції – 2.

Номер слайду 28

7 раунд - Україна в цифрах

Номер слайду 29

“Україна в цифрах” Середньостатистичний українець з’їдає 18 кг сала. Але насправді українці далеко не єдині прихильники сала. Салом охоче ласують в Литві, Польщі, Біларусі. Німець з’їдає 51 кг свинини на рік.

Номер слайду 30

“Україна в цифрах”У рейтингу "хороших країн" Україна опинилася посерединіThe Good Country Index: Україна посідає 75 позицію за внеском у спільне благо людства серед 153 країн. США посідають 40-ву, а Росія – 41 сходинку рейтингу.

Номер слайду 31

“Україна в цифрах” 19,5 млн. чоловіків

Номер слайду 32

“Україна в цифрах” 335,9 тис. чол.

Номер слайду 33

“Україна в цифрах” 228400

Номер слайду 34

“Україна в цифрах” Україна посідає 17-ту сходинку серед країн, які потерпають від тероризму. До списку країн із "найвищим" рівнем впливу тероризму на життя експерти віднесли шість держав: Ірак (10 балів), Афганістан (9,4), Нігерію (9), Сирію (8,6), Пакистан (8,4), Ємен (7,9). У західноєвропейських державах найвищим вплив тероризму, за оцінкою експертів, є у Франції ( і 23-тє місце). Сполучені Штати Америки посідають 32-е місце (5,4 бала), Росія – 33-тє (5,3 бала)

Номер слайду 35

“Україна в цифрах” Український гімн складається всього з шести рядків. Більшість упевнена, що він куди більший: має чотири куплети і два приспіви. Насправді ці складові гімну, до яких ми звикли, не були офіційно затверджені у 2003 році. Єдине, що ми дійсно правильно запам’ятали зі школи: ці рядки – заслуга поета Павла Чубинського і композитора Михайла Вербицького.

Номер слайду 36

“Україна в цифрах”Довжина його 31 метр. Складається з 3 секцій. Odissey MAX має 62 сидячих місця і може перевозити до 280 пасажирів. Випробували такий трамвай у Одесі у жовтні цього року.

Номер слайду 37

Номер слайду 38

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ

pptx
Додав(-ла)
Костючик Любов
Додано
16 березня 2021
Переглядів
979
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку