Громадянське суспільство

Про матеріал
Презентація допоможе вчителю розглянути основні питання теми "Громадянське суспільство": основні поняття теми, питання для дискусії на уроці, схеми. Наведені цитати можна використати для обговорення в класі (це сприяє розвитку логічного мислення у дітей. вміння висловлювати і аргументувати власну точку зору). Використовувати додатково як візуалізацію нового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Громадянське суспільство

Номер слайду 2

Громадянське суспільство – це тип взаємодії та соціальної організації вільних особистостей, що складається з громадських рухів, об`єднань, громадських організацій і політичних партій, які втілюють громадську думку в певні соціальні інститути.Інститути громадянського суспільства: Громадські організації та громадські рухи. Незалежні засоби масової інформаціїГромадська думка. Вибори та референдум. Вільні й незалежні громадяни

Номер слайду 3

Умови для розвитку демократичних процесів повинна створити влада. Функцію ж вартових демократії має виконувати громадянське суспільство. (Ілько Кучерів)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Умови для повноцінного виконання функцій громадянського суспільства. Наявність засобів і центрів комунікації формування сфери громадського життя й громадської думки. Громадське життя вільних і рівних особистостей, чиї права захищені Конституцією і законами. Незалежні від держави добровільні об`єднання, асоціації, спілки та політичні партії. Діяльність зорієнтована на громадські інтереси співпраця та солідарність між людьми, спілкування на засадах взаємної довіри.

Номер слайду 6

Рівень активності громадян, перетворення їх на економічно і політичновільних особистостей. Розвиток громадянського суспільства

Номер слайду 7

Громадянське суспільство. Правова держава

Номер слайду 8

Висновок. Громадянське суспільство – суспільство зрілих громадян з високим рівнем економічної, соціальної, духовної, політичної культури, яке спільно з державою утворює розвинені правові відносини. Це суспільство вільних громадян. Воно є основою держави. Сутність громадянського суспільства полягає в забезпеченні законних прав людини. Таке суспільство є засобом для побудови якісної політичної демократичної системи.

Номер слайду 9

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створили. (А. Ейнштейн)Хто хоче зрушити світ, нехай зрушить себе! (Сократ)Щоб повірити в добро, треба почати робити його. (Л. Толстой)

pptx
Додано
26 жовтня 2021
Переглядів
1180
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку