Хімічний склад гумок

Про матеріал
Презентація на тему: хімічний склад гумок, для 9 класу. Дуже надюсь, що комусь знадобиться.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічний склад жувальних гумок Підготувала: Стельмащук Вікторія учениця 9-А класу

Номер слайду 2

Жувальна гумка — кондитерський виріб, призначений для жування не ковтаючи, у вигляді м'якої неїстівної нерозчинної еластичної основи з різними смаковими та ароматичними добавками.

Номер слайду 3

Жувальна гумка користь чи шкода?Користь жувальної гумки: Усуває неприємний запах з рота і робить дихання свіжим. При жуванні жуйки в роті виділяється слина, яка має такі властивості як нормалізація кислотно-лужного балансу. Вона сприяє нейтралізації шкідливої ​​для зубів кислоти, яка з‘являється під час вживання їжі. Однак, такий ефект досягається в тому випадку, якщо жувальна гумка не містить цукру.

Номер слайду 4

Шкода. Шкода жувальної гумки: При тривалому жуванні жувальної гумки зубна емаль може стати шорсткою і змінити колір. Шлунковий сік, який виділяється під час жування, може нашкодити, якщо жувати гумку . Тривале жування стомлює щелепи і може привести до перенапруження жувальних м‘язів та хворобливих змін в скронево-нижньощелепному суглобі.

Номер слайду 5

Хімічний склад. Спочатку для виробництва жувальних гумок використовували тільки натуральну сировину – смолу різних тропічних рослин/молочне дерево або бросіум корисний. Молочне дерево виділяє молочний сік, але на відміну від молочних соків інших рослин, воно не отруйне, а цілком їстивне й смачне. При кип'ячені на його поверхні виділяється віск, що йде на виготовлення свічок і жувальної гумки.

Номер слайду 6

Лецитин Е 322 може бути натуральний і синтетичний. Натуральний добувають з рослинних олій, він не небезпечний. Аспартам Е 951 вважається відносно нешкідливим

Номер слайду 7

Негативний склад. На перший погляд склад є цілком безпечним для здоров’я,але варто прочитати далі: Фенол не виводиться організмом, накопичуючись, він порушує функцію нервової системи, уповільнює зростання. Бутил і ментол – основна причина алергій. Сорбіт Е 420-сприяє зміні лікувальної дії окремих лікарських засобів, вони, взаємодіючи з сорбітом стають отрутою.

Номер слайду 8

Висновок. Надмірне вживання жувальних гумок може спричинити поганий стан. Жувальна гумка стає причиною руйнування пломб, викликає надмірний розвиток жувальних м’язів, провокує аерофагію (заковтування повітря).

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Розробки уроків
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку