Видатні вітчизняні хіміки як учені й особистості

Про матеріал
Видатні вітчизняні хіміки як учені й особистості Презентація з хімії для учнів дев'ятих класів на тему: Видатні вітчизняні хіміки як учені й особистості
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видатні вітчизняні хіміки як учені й особистості

Номер слайду 2

Наукова діяльність була присвячена вивченню перекисних сполук, дослідженню ролі розчинників в хімічних процесах та створенню основ електронної хімії. Писаржевський Лев Володимирович (1874-1938)

Номер слайду 3

Вчений створив основи електронної теорії окислювально- відновлювальних реакцій, запропонував теорію гальванічного елементу, яка враховує термодинамічну рівновагу між іонами та електронами в металі.

Номер слайду 4

Створивши електронну теорію каталізу, увів уявлення про роль електронів провідності при взаємодії твердого каталізатора як єдиного цілого з молекулою реагента. В підручнику «Вступ до хімії» (1926) вперше виклав весь матеріал хімії з позиції електронної теорії будови атомів і молекул.

Номер слайду 5

Основні наукові роботи відносяться до хімічної термодинаміки, електрохімії розчинів та хімії ізотопів. О. І. Бродський є автором підручника для вищої школи «Фізична хімія». Бродський олександр ілліч (1895- 1969)

Номер слайду 6

Він також зміг встановити кількісну залежність електродно гопотенціалу від діелектричної проникності розчину. Під його керівництвом була створена установка з одержання важкої води, концентратів важкого кисню та важкого азоту. Вперше він застосував стабільні ізотопи для дослідження механізмів хімічних реакцій, дослідив ізотопний обмін водню, кисню, сірки та азоту.

Номер слайду 7

МІНАЄВ БОРИС ПИЛИПОвич (1943)Автор теорії спін-каталізу та її використання для гомогенного, гетерогенного та ферментативного спін-каталізу.

Номер слайду 8

Мінаєв —  це український хімік, фізико-хімік, доктор хімічних наук  професор. Одним із напрямків наукової діяльності є розробка сенсибілізуючих барвників для сонячних батарей третього покоління і світловипромінюючих діодів. Мінаєв Б. П. входить до сотні найкращих науковців України.

Номер слайду 9

Автор близько 580 статей у фахових світових журналах у сфері квантової хімії та з монографії:«Теория электронного строения молекул» (1988),«Квантовая химия алкалоидов» (1986),«Оптические и магнитные свойства триплетного состояния» (1983). Мінаєв Б. П. щорічно запрошується за кордон для читання лекцій студентам, магістрантам та аспірантам вищих навчальних закладів.

pptx
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
11980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку