Ідея для декади рідної мови "Це цікаво!"

Про матеріал
Дослідження проводили під час проведення традиційної шкільної декади української мови. Матеріал діти збирали самостійно, я лише контролювала. Робота дітей зацікавила. Вирішила поділитися ідеєю, можливо комусь знадобиться.
Перегляд файлу

Це цікаво!

  Результати дослідження, проведеного в Новопразькій школі-інтернаті вчителем Багно І.П. та учнями 6, 7-А класів в 2016-2017 н.р.

  На сьогодні в школі навчається 126 учнів, з них - 84 хлопчики та 42 дівчинки. Зверніть увагу, дівчаток вдвічі менше, ніж хлопчиків. З усього розмаїття імен – в нашій школі «живе» шістдесят вісім.
  Найпоширеніше ім’я – Максим. В школі Максимів семеро: Семеренко, Мироненко, Куспаков, Коваленко, Кокош, Орос, Саєнко. Іменем Сергій названо шість учнів, іменем Сашко – теж шість учнів.
  В школі навчається чотири Насті, чотири Артема, чотири Каті, чотири Дмитра, чотири Романа, чотири Ярослава, чотири Івана, чотири Олени, чотири Богдана та чотири Олексія.
  На всю школу один Тимур, Захар, Тимофій, Станіслав, Михайло, Денис, Ілля, Грицько, Анатолій, Павло, Едік, Андрій.
  В школі є лише одна Світлана, Людмила, Анна, Ліза, Лілія, Оксана, Софія, Яна, Дар’я, Тетяна та Ніна.
  Є в нашій школі і, так звані, «парні імена»: Валентин (1) і Валентина (1), Віктор (3) і Вікторія (2), Євгеній (3) і Євгенія (1), Віталій (3) і Віталіна (1), Януш (1) і Яна (1).
  В школі навчається одна Альона і чотири Олени, два Ігоря і один Єгор, Микита і Нікіта.
  Також п’ятеро учнів носять такі незвичайні імена, як Ільґар, Аміна, Альбіна, Аріана, Рінат.

docx
Додано
9 травня 2019
Переглядів
679
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку